Beste reistijd Engeland

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Engeland? Wat de beste reistijd om naar Engeland te gaan is, ligt aan verschillende factoren. Hierdoor is voor iedereen de beste reisperiode voor een reis naar Engeland anders. We zetten een aantal belangrijke tips voor je op een rij. Tips waar je rekening mee kunt houden bij het plannen van jouw reis naar Engeland.

Vakantie naar Engeland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Klimaat en beste reistijd Engeland

Klimaat is één van de belangrijkste aspecten van de beste reistijd voor een vakantie. Groot-Brittannië kent een gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen dat de winters mild zijn en de zomers relatief warm. Tevens kan het het hele jaar regenen. In de zomermaanden juli en augustus wordt het gemiddeld zo’n 23 graden Celsius. Tegelijkertijd heb je deze maanden veel kans op neerslag. De beste reistijd qua klimaat en temperatuur zijn de maanden mei en juni. Het weer is dan het aangenaamst, zo’n 19 graden Celsius.

Regen

Het hele jaar door kan het flink regenen in Engeland. Laat dit je vooral niet weerhouden van een heerlijke vakantie naar Engeland! Vooral in de wintermaanden en het najaar is er veel kans op neerslag. Vanaf ongeveer augustus kan het flink beginnen met regenen in Groot-Brittannië. De maanden februari t/m juni heb je de minste kans op regen in Engeland. Maar, neem altijd een paraplu mee naar Engeland. Dat is geen overbodige luxe!

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Feestdagen

Naast klimaat, temperaturen en regen zijn ook feestdagen een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij het kijken naar de beste reistijd voor je vakantie. Engeland kent verschillende feestdagen. Veelal zijn de winkels dicht en de Engelsen vrij. Dit kunnen extra leuke dagen zijn om juist op reis naar Groot-Brittannië te gaan. De belangrijkste feestdagen in Engeland zijn:

  • 1 januari Nieuwjaarsdag
  • 27 januari Herdenkingsdag van de Eerste Wereldoorlog.
  • 17 maart Saint Patrick’s Day
  • 21 april Verjaardag Queen Elizabeth II (dit wordt vaak gevierd op de derde zaterdag in juni)
  • 15 september Battle of Britain Day
  • 5 november Huy Fawkes Dag

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken