Auto huren Engeland

Tips over autohuur & de beste deals

Wil je een autorondreis in Engeland maken? Dagen toeren door het prachtige landschap van dit mooie land? Dat kan, huur eenvoudig een huurauto in Engeland en rijd onbezorgd het hele land door. Een auto huren in Engeland kan heel makkelijk vanuit Nederland of België. Bedenk van te voren een startpunt waar je de auto op wilt halen en een plek waar je de huurauto weer inlevert. Lees meer over een auto huren in Engeland en goedkope verhuurbedrijven.

TIP: Boek direct je huurauto bij Alamo!

Autohuur Engeland

Er zijn in Engeland veel autoverhuurbedrijven. Vaak als je een rondreis boekt, is dit inclusief een huurauto. Dit heeft de reisaanbieder al voor je geregeld. Ben je van plan om zelf je rondreis samen te stellen? Dan is het goed om zelf een auto te huren. Autohuur in Engeland kan bij alle grotere steden, in veel gevallen bij het vliegveld. Bijvoorbeeld in Londen, Liverpool en Manchester zijn tal van plekken waar je een auto kunt huren. Ideaal: zo heb je direct uit het vliegtuig de beschikking over een huurauto. Wat voor auto je huurt maakt in Engeland niet veel uit. Het wegennet is er prima, er zijn overal verharde en goed onderhouden wegen.

Auto huren in Engeland? Bekijk de beste deals bij Alamo!

Voorwaarden & Leeftijd

In principe mag je in Groot-Brittannië autorijden vanaf 17 jaar. Een auto huren in Engeland mag bij bepaalde autohuur bedrijven ook vanaf 17 jaar. Let op: sommige verhuurbedrijven hanteren een andere leeftijd. Bij veel autoverhuurders is de minimale leeftijd voor autohuur 21 jaar of zelfs 25 jaar. Let hier goed op als je een auto wilt huren in Groot-Brittannië. Een aantal andere voorwaarden waar je rekening mee moet houden:

 • Aantal jaar in het bezit van een rijbewijs – Veel verhuurbedrijven willen graag dat je al enige tijd in het bezit bent van je rijbewijs. Vaak gaat het om minstens 3 jaar.
 • Leeftijdstoeslag – Sommige verhuurbedrijven hanteren een leeftijdtoeslag voor jonge bestuurders.
 • Maximale leeftijd – Het komt voor dat er een maximale leeftijd wordt gehanteerd. Vaak ligt de maximale leeftijd dan rond de 70 jaar.
 • Creditcard – Per verhuurder is het verschillend of je een creditcard nodig hebt om een auto te huren. Wil je graag een auto huren zonder creditcard? Dat kan, zoek even naar de juiste aanbieders.

Direct auto huren in Engeland

Wil je direct een auto huren in Engeland? Dat kan! We hebben autoverhuurbedrijven voor je geselecteerd waar je eenvoudig een huurauto kunt huren. Vergelijk de prijzen, leeftijdseisen en ophaalpunten. Boek eenvoudig een huurauto in Groot-Brittannië!

Alamo – Eenvoudig auto huren in Engeland

Op zoek naar een huurauto voor tijdens je vakantie in Engeland? Bekijk het ruime aanbod huurauto’s bij Alamo en huur eenvoudig een huurauto in Engeland.

TUI Cars – Goedkoop een auto huren

Wil je graag goedkoop een auto huren in Engeland? Ontdek het ruime aanbod huurauto’s bij TUI Cars. Of je nu graag in een Fiat 500 rijdt, een Range Rover, of een Skoda Octavia; bij TUI Cars hebben ze het allemaal in de aanbieding!

Tips auto huren in Engeland

 • Bekijk de huurauto goed voordat je wegrijdt. Check goed of de auto schadevrij is. Zie je schade, meld dit bij de verhuurder. Dit voorkomt dat je achteraf voor schade moet betalen die al op de auto zat.
 • Controleer goed de minimale (en in sommige gevallen maximale) leeftijd voor het huren van een auto.
 • Ga je met een grote groep een rondreis door Engeland maken? Vaak is het dan goedkoper om een bus te huren. Dit kan per persoon flink goedkoper zijn.
 • Let op je snelheid! Verkeersboetes zijn ook in Groot-Brittannië erg duur.
 • Maak van te voren een duidelijke route met alle hoogtepunten en steden van Engeland die je wilt zien.
 • Je ophaalpunt en je inleverpunt hoeft niet hetzelfde vliegveld te zijn. Je kunt van te voren aangeven waar je je huurauto op wilt halen en weer in wilt leveren.
 • In Engeland rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Wees niet bang, de weggebruikers zijn erg netjes. Je went er erg snel aan! Let vooral bij rotondes even goed op, dit gaat bij toeristen nog wel eens fout.
 • Wil je een rondreis door het Verenigd Koninkrijk maken en wil je bijvoorbeeld ook naar Schotland of Ierland met de huurauto? Lees dan goed de voorwaarden door en vraag de verhuurder of dit is toegestaan. Dit verschilt per verhuurder of dit is toegestaan. Dus let daar goed op.

Auto huren in Engeland? Bekijk de beste deals bij TUI Cars!

Links rijden

In Engeland rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg. Dit is voor veel mensen even schrikken en wennen. Maar gelukkig went dit erg snel. Je hoeft je hier zeker niet door af te laten schrikken. Het verkeer in Engeland rijdt erg netjes, waardoor je eenvoudig kunt wennen aan het links rijden. Ditzelfde geldt voor een stuur aan de rechterkant van de auto. Ook dit went erg snel. Je hoeft dus zeker niet op zoek naar een auto met een stuur links. Wil je dit toch graag, dan raden wij aan om met de eigen auto naar Engeland te rijden.

TIP: Lees meer over auto rijden in Engeland en ga goed voorbereid de weg op!

 

Goedkoop een Auto huren in Engeland? Bekijk de beste deals bij TUI Cars!