Kamperen in Engeland

Kamperen in Engeland, kan dat? Is Engeland een kampeerland? Is een kampeervakantie naar Engeland realistisch? Zijn er plekken waar je vrij kunt kamperen? Is kamperen in Engeland duur of juist goedkoop? Allemaal logische vragen, zeker aangezien kamperen een erg populaire vakantievorm is onder Nederlanders. Op deze pagina geven we je antwoord op zoveel mogelijk vragen rond kamperen in Engeland. Kamperen in Engeland is namelijk ontzettend leuk; dus zeker een aanrader!

Kamperen in Engeland? Bekijk kampeervakanties van ACSI!

Kampeervakantie naar Engeland

De indrukwekkende natuur en hartelijke mensen maken een kampeervakantie naar Engeland tot een uitstekende idee. Je kunt op één van de vele campings heerlijk kamperen. Kamperen in Engeland kan op verschillende manieren, er zijn hier verschillende vormen van kamperen:

Mooiste campings

Hoe vind je een mooie, fijne camping in Engeland? Er zijn verschillende websites waar je campings kunt bekijken en vergelijken. Of je nu op zoek bent naar een gezellige, kleine camping, of juist een familievakantie met Nederlandse animatie; deze vind je allemaal op onderstaande websites. In Engeland vind je tal van mooie campings. De één nog mooier en schoner dan de andere. Op zoek naar de mooiste campings in Engeland? Bekijk onderstaande websites en vergelijk de verschillende campings:

Op zoek naar een camping in Engeland? Bekijk de ANWB campings!

Tent of caravan

Je kunt in Engeland zowel met de tent als met een caravan kamperen. De campings hebben een prima formaat kampeerplek, waar je voldoende ruimte hebt voor zowel een tent, vouwwagen of caravan. Ga je met een caravan of vouwwagen kamperen in Engeland? Houd er dan wel rekening mee dat de overtocht iets duurder is, aangezien je ook betaald voor de aanhanger die je meeneemt.

Kosten

Wat kost een gemiddelde camping in Engeland? Is kamperen in Engeland duur? De kosten voor kamperen in Engeland verschillen enorm per camping. Er zijn verschillende aspecten die de prijs van een kampeervakantie bepalen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Soort camping dat je wilt kamperen
  • Aantal personen dat er meegaan
  • Tijd van het jaar
  • Kampeer je met eigen tent of caravan, of huur je een stacaravan of glampingtent

Wildkamperen

Wildkamperen is toegestaan in Engeland, maar niet overal. Veel landeigenaren geven toestemming om te kamperen op hun terrein. Het is wel verstandig om eerst wat onderzoek te doen of je in bepaalde gebieden mag wildkamperen. In de plaatselijke pub of supermarkt kunnen ze je vaak goed verder helpen.

 

Enthousiast? Bekijk de mooiste campings in Engeland!

Campings bekijken