Fietsvakantie Engeland

Engeland is een prachtig fietsland. Je kunt letterlijk uren fietsen in Engeland. Een fietsvakantie naar Engeland is dan ook erg populair, onder allerlei soorten fietsers. Of je nu wilt mountainbiken, racefietsen of lekker op je stadsfiets wilt fietsen, Engeland heeft voor alle soorten mooie routes en etappes. Wat te denken van de indrukwekkende natuur in Groot-Brittannië, de gezellige steden, ruige heuvels en pittoreske dorpjes. Engeland heeft alles wat een fietsvakantie nodig heeft. Je kunt met een georganiseerde fietsvakantie mee gaan, maar je kunt uiteraard ook zelf een fietsreis samenstellen. Ontdek meer over een fietsvakantie naar Engeland!

Fietsvakantie naar Engeland boeken? Bekijk aanbiedingen van House of Britain!

Georganiseerde fietsvakantie Engeland

Een georganiseerde fietsvakantie naar Engeland is een fietsreis waarbij je meerdere dagen heerlijk gaat fietsen door het prachtige Brits landschap. Samen met een groep fiets je een vooraf uitgestippelde route. Het verschilt per reis of je met eigen vervoer naar Groot-Brittannië moet reizen of dat je met een bus of vliegtuig naar de bestemming reist. Een groot voordeel van een georganiseerde fietsvakantie naar Engeland is dat je een vakantie met bagagevervoer kunt boeken. Een fietsvakantie met bagagevervoer houdt in dat je bagage vervoert wordt als jij fietst van A naar B.

Reisorganisaties en aanbiedingen

Er zijn verschillende betrouwbare reisaanbieders en reisorganisaties die fietsvakanties naar Engeland aanbieden. Allen met een eigen reisschema; andere overnachtingsplekken en ook andere fietsroutes. Vergelijk de verschillende fietsreizen dus goed. Verschillend kunnen onder andere zitten in moeilijkheidsgraad, reisdata, dagen op de fiets en vervoer naar locatie. We zetten een aantal populaire fietsvakanties voor je op een rij. Bekijk en vergelijk de verschillende reizen en ontdek welke fietsvakantie het beste bij jou en je wensen past!

georganiseerde fietsvakantie engeland

House of Britain – Fietsvakanties naar Engeland

House of Britain is een betrouwbare reisaanbieder die gespecialiseerd is in vakanties naar Groot-Brittannië. Zij bieden allerlei soorten reizen naar Groot-Brittannië. Van fly drive vakanties tot rondreizen en van groepsreizen tot fietsvakanties. Bekijk de verschillende georganiseerde fietsvakanties en ontdek welke reis het beste bij jou en je fietsniveau past!

Bestemmingen

Fietsen in Engeland is erg populair. Jaarlijks komen veel toeristen naar Groot-Brittannië om dit land fietsend te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld langs Peak District en Yorkshire Dales in Noord Engeland. Of fiets in Zuid Engeland langs Cotswolds, Cornwall en door de tuinen bij Kent. Op de fiets kan je het allemaal ontdekken!

Fietsen in Engeland tips

Fietsen in Engeland is veilig. Er zijn voldoende fietspaden waar je veilig kunt fietsen. Ook voor racefietsen en moutainbikers zijn er voldoende wegen. Toch zijn er een aantal tips waar je rekening mee kunt houden als je op de fiets zit in Engeland.

  • In Engeland rijdt het verkeer aan de linkerkant van de weg, dus ook fietsers. Houd hier (vooral op rustige wegen) rekening mee!
  • Gebruik je een achteruitkijkspiegel op de fiets? Plaats deze bij aankomst in Engeland direct aan de andere kant van je stuur.
  • Automobilisten zijn niet erg gewend aan fietsers in het verkeer. Zorg er dus voor dat je opvalt op je fiets. Draag bijvoorbeeld lichte kleding en zorg voor goede verlichting.
  • Zorg voor voldoende waterdichte kleding. Het weer is kan erg wisselvallig zijn.

Georganiseerde fietsvakantie boeken? Bekijk aanbiedingen van House of Britain!

Helm & Regels

Een helm is in Engeland alleen verplicht voor fietsers jonger dan 12 jaar. Toch zie je veel meer fietsers met een helm op fietsen. Dit komt onder andere doordat het overige verkeer minder gewend is aan fietsers dan in Nederland. Een fietshelm dragen is dus niet verplicht, maar wel verstandig om te doen.

Groepsreis of individuele fietsvakantie

Een georganiseerde fietsvakantie kan je op verschillende manieren invullen. Je hebt de keuze uit een groepsreis en een individuele fietsreis. Wat zijn verschillen tussen deze twee reisvormen? Hoe weet je welke vakantie het beste bij je past? Het grote en belangrijkste verschil tussen een georganiseerde fietsvakantie en een individuele fietsreis is je reisgezelschap. Tijdens een individuele fietsvakantie fiets je alleen door het indrukwekkende Engeland. Terwijl een georganiseerde groepsreis juist een fietsvakantie met een groep fietsers is. Samen kan je de mooiste plekjes ontdekken. Tegelijkertijd is er voldoende ruimte om je terug te trekken en in je eentje op avontuur te gaan.

Fietsvakantie Engeland zelf samenstellen

Naast een groepsreis en een georganiseerde individuele fietsvakantie, kan je je fietsreis uiteraard ook zelf samenstellen. Je kunt zelf vliegtickets boeken, zelf je fietsroute bepalen en zelf de overnachtingen regelen. Wil je graag zelf de touwtjes in handen hebben wat betreft fietsroute? Dan is dit een interessante optie. Het kost wel wat meer tijd om alles zelf uit te stippelen, maar dan bepaal je zelf de prijs van je fietsvakantie, de reisdata en de route.

Fietsreis naar Engeland boeken? Bekijk aanbiedingen van House of Britain!

Met de fiets naar Engeland

Wil je graag vanuit Nederland of België met de fiets naar Engeland? Dat kan. Vanaf verschillende opstapplekken vertrekken er boten naar het Verenigd Koninkrijk. Op de boot kan je eenvoudig je fiets meenemen.

Combinatie met Ierland en Schotland

Veel reisaanbieders bieden een combinatiereis aan. Een fietsvakantie waarbij je zowel in Engeland als in Ierland als Schotland kunt fietsen. Ze bundelen de mooiste fietsroutes in Groot-Brittannië zodat jij alle mooiste plekjes kunt ontdekken.

Mountainbike huren & MTB trails

Naast de gewone reguliere fietspaden zijn er in Engeland ook voldoende MTB trails. Dus ook als je wilt mountainbiken in Engeland kan je je hart ophalen. Er zijn ontzettend mooie mountainbikeroutes, zowel voor de ervaren mountainbiker als voor de beginner. Bij de bekende mountainbikeroutes zijn verschillende verhuurbedrijven waar je een mountainbike kunt huren. Wil je dus niet je eigen mountainbike meenemen uit Nederland? Huur dan eenvoudig een mountainbike in Engeland.

 

Enthousiast? Bekijk aanbiedingen voor vakanties naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken