Camperreis Engeland

Met de camper naar Engeland

Een camperreis Engeland is de laatste jaren steeds populairder. Heerlijk onbezorgd met de camper door Engeland rijden. Iedere dag bedenken waar je dan weer naar toe rijdt. Een dagje geen zin om auto te rijden? Geen probleem. Engeland heeft naast mooi, smalle wegen nog veel meer te bieden aan vakantiegangers. Wat te denken van de gezellige Britse steden en de prachtige natuurlandschap waar je uren kunt wandelen. Kortom; een camperreis Engeland heeft veel te bieden. Lees tips en advies over een vakantie met de camper naar Engeland.

Camperreis Engeland boeken? Bekijk de beste deals!

Populaire bestemmingen camperreis Engeland

Met de camper door Engeland kom je op de mooiste plekken. De wegen zijn goed berijdbaar en vaak rijd je door de mooiste landschappen. De smalle wegen maken een camperreis Engeland bijna tot een sprookje. Veel mensen kiezen voor een camperreis Zuid-Engeland, maar ook Noord-Engeland is prachtig om doorheen te rijden. Populaire gebieden voor een camperreis door Engeland zijn:

Camperplaatsen

In principe is vrij kamperen toegestaan in Engeland. Je moet hier wel even toestemming voor vragen aan de eigenaar van het stuk land bijvoorbeeld. Engeland beschikt over verschillende camperplaatsen, de zogenoemde Britstops. Britstops zijn overnachtingsplaatsen waar je 1 nacht gratis mag overnachten. Je verblijft bijvoorbeeld bij een boer, brouwerij of wijngaard en kunt hier dus ook meestal lekker iets eten. Om gebruik te maken van Britstops moet je het boek aanschaffen en de gratis sticker op de camper plaatsen.

Direct camper huren

Wil je graag met de camper naar Engeland? Onbezorgd door Engeland rijden met een camper? Dat kan! Bekijk onderstaande vergelijkingswebsites. Op deze sites vergelijk je eenvoudig de prijzen en beschikbaarheid van een camper huren in Engeland.

reis met camper door engeland - lake district

House of Britain

House of Britain is de specialist op het gebied van vakanties naar Engeland. Naast geheel verzorgde reizen verhuren zij ook campers waarmee je in Groot-Brittannië kunt rijden. In het aanbod van House of Britain zitten enkel campers van maximaal 1,5 jaar oud. Bekijk de deals en huur direct een camper!

TIP: Lees onze tips over een camper huren in Engeland.

Voordelen en nadelen camperreis Engeland

Waarom zou je met de camper naar Engeland gaan? Wat zijn voordelen van een camperreis Engeland boven bijvoorbeeld een autorondreis door Groot-Brittannië? We zetten de voordelen en nadelen voor je op een rij.

Voordelen camperrondreis door Engeland

  • Wil je graag met kinderen op vakantie naar Engeland? Dan is een kampeervakantie of campervakantie ideaal. De kinderen kunnen lekker hun gang gaan en eindeloos spelen in de natuur. Hebben ze een dagje geen zin om met de camper door te rijden? Geen probleem. Dan blijf je lekker staan en kunnen ze heerlijk spelen.
  • Overnachten op de mooiste plekken. Met een camperreis kan je overnachten op werkelijk de mooiste plekken. Ben je onderweg en sta je net op een prachtige heuvel en gaat de zon onder? Sla je spullen op en geniet van al het moois wat Engeland je te bieden heeft.
  • Alle reisspullen in de camper. In een camper heb je relatief veel opbergmogelijkheden. Je kunt al je reisspullen handig opslaan en hebt dus alles bij de hand.
  • Altijd eten op voorraad. Met een camperreis kan je genoeg eten en drinken meenemen in de camper. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Nadelen met de camper door Engeland

  • Een camper huren is vaak duurder dan een auto huren.
  • In de camper kan het erg warm worden.
  • Je rijdt met een camper minder hard dan met een normale auto.

Met de camper naar Engeland

Naast een camperreis met een gerenommeerde reisorganisatie of een huurcamper, kan je uiteraard ook met een camper vanuit Nederland of België naar Engeland rijden. Het ligt erg aan je bestemmingsplek en je vertreklocatie vanuit Nederland of België hoelang het rijden is. Wel moet je sowieso een overtocht maken met de camper. Bekijk voor de actuele prijzen en beschikbaarheid voor een overtocht naar Engeland op Houseofbritain.nl. Zij hebben een handig overzicht van alle vertrekdata en tijden van de verschilleden overtochten. Ook voor een overtocht met de camper naar Engeland.

 

photo by: Fry, Heath

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken