Windsor Great Park

Bezoek het koninklijke natuurpark

Windsor Great Park ligt in Zuid-Engeland en is een Koninklijk Park. Het groene natuurgebied ligt in de omgeving van een aantal bekende steden, waaronder Brighton, Oxford, Southampton en Portsmouth. Windsor Great Park beslaat meer dan 2.000 hectare en behoort hierdoor tot de meest indrukwekkende parken van Engeland. Het bestaat al sinds de 13e eeuw en diende lange tijd als jachtgebied voor bewoners van het Windsor Castle. Vroeger werd het natuurpark dan ook wel Windsor Bos en Windsor Koninklijk Park genoemd.

Windsor Great Park

Windsor Park is een schitterend natuurgebied met veel verschillende landschappen. Groene graslanden, schaduwrijke bossen, rivieren, tuinen vol bloemen, eeuwenoude eiken, vijvertjes en klaterende watervalletjes wisselen elkaar af. Niet voor niets heeft Windsor Great Park gediend als decor voor veel bekende films. Het hele park ademt geschiedenis en staat garant voor een dagje cultureel ontspannen. Het grootste gedeelte van Great Park is vrij toegankelijk voor publiek. De vele bezienswaardigheden, historische gebouwen en de uitgestrekte natuurgebieden maken een bezoek aan Windsor Great Park onvergetelijk.

Busreis naar Windsor Great Park boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Hertenpark

In Windsor Great Park leeft een hertenpopulatie van ongeveer 500 dieren. De herten zijn kenmerkend voor het park en worden hierdoor veel gefotografeerd. Vooral wanneer de herten het frisgroene grasveld van Long Walk oversteken, geeft dat een prachtig gezicht. De herten leven binnen het Deer Park in het noorden, waardoor ze binnen de veilige omgeving van Windsor Great Park blijven. Het spotten van deze fotogenieke herten is een geliefde activiteit tijdens een bezoek aan het park.

Direct vakantie Windsor Park boeken

Wil je direct een vakantie naar Engeland boeken, zodat je Windsor Great Park met eigen ogen kunt bewonderen? Dat kan! Bekijk het onderstaande reisaanbod en ontdek alle mogelijkheden.

Bezienswaardigheden

Naast het Deer Park is er in Windsor Great Park nog meer te ontdekken. Het natuurpark staat bekend om haar iconische bezienswaardigheden, zoals Windsor Castle en The Copper Horse. De mooiste bezienswaardigheden in het park zijn:

 • The Copper Horse – Het bekende pad ‘The Long Walk’ loopt van Windsor Castle naar het indrukwekkende standbeeld The Copper Horse. Het standbeeld werd gemaakt in 1829 en portretteert koning George III op zijn paard. The Copper Horse staat op de heuvel Snow Hill, vanwaar je een schitterend uitzicht over het kasteel hebt.
 • Windsor Castle – Het majestueuze kasteel Windsor Castle is het oudste kasteel ter wereld dat nog wordt bewoond. Windsor Castle werd opgericht in de 11e eeuw door William de Veroveraar en is sindsdien het thuis van de heersers van Engeland. Het is geopend voor publiek en een echte aanrader tijdens je bezoek aan Great Park.
 • The Royal Lodge – Alhoewel The Royal Lodge niet voor publiek toegankelijk is, is een kijkje nemen bij dit indrukwekkende gebouw de moeite waard. The Royal Lodge werd gebouwd in de 17e eeuw en deed dienst al huis voor belangrijke personen. Vandaag de dag wordt het bewoond door prins Andrew.
 • Savill Garden en Valley Gardens – De prachtige tuinen van Savill Garden en Valley Gardens zijn de highlights van Windsor Great Park. Ze werden rond 1930 door Eric Savill ontworpen en trekken nog altijd bezoekers vanuit de hele wereld. Bloemen en planten uit allerlei landen sieren hier het park en laten je versteld staan van een ongewone kleurenpracht. Beide tuinen zijn voor publiek toegankelijk, voor Savill Garden wordt een kleine bijdrage gevraagd.
 • Virginia Water Lake – In het zuiden van Great Park ligt het meer Virginia Water Lake, dat rond 1740 werd gegraven. Een Canadese totempaal, Romeinse ruïnes, een waterval en grote zwanen maken Virginia Water Lake tot een schilderachtig landschap.
 • Cumberland Logde en Cranbourne Lodge – Cumberland Lodge is een indrukwekkend bouwwerk dat in 1652 werd gebouwd. Cumberland Lodge werd bewoond door de rangers van het park en leden van de koninklijke familie. Vandaag de dag worden er veel conferenties gehouden. Cranbourne Lodge werd waarschijnlijk in de 16e eeuw gebouwd. Er is dan ook niet veel meer van over, maar de indrukwekkende toren Cranbourne Tower staat nog fier overeind.

Hotels bij Great Park

Overnachten bij Windsor Great Park is een echte aanrader tijdens een vakantie in Engeland. In één dag kun je helaas niet alle bezienswaardigheden bewonderen, een overnachting biedt dan uitkomst. Het park heeft geen eigen hotels, maar aan de randen van het park is genoeg aanbod te vinden. Ook in de nabijgelegen stadjes zijn allerlei overnachtingsmogelijkheden, van luxueuze hotels tot eenvoudige appartementen.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Activiteiten

Wie Windsor Park bezoekt, heeft een ruime keuze uit allerlei leuke activiteiten. Het uitgestrekte park met haar mooie, groene natuur heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Populaire activiteiten bij Windsor Great Park zijn:

 • Wandelen
 • Picknicken
 • Paardrijden
 • Fietsen
 • Hardlopen
 • Vissen
 • Mountainbiken
 • Souvenirs kopen

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken