Windsor Castle

Ontdek het koninklijke Windsor Castle

In Zuid-Engeland, bij de bekende plaatsen Oxford, Bristol, Canterbury en Southampton, ligt het beroemde kasteel Windsor Castle. Het prachtige bouwwerk werd al in de 11e eeuw opgericht en is daarmee het oudste kasteel ter wereld dat nog steeds bewoond wordt. Tijdens een vakantie in Zuid Engeland mag je een bezoek aan het beroemde kasteel dan ook zeker niet overslaan. Windsor Castle ligt in de prachtige omgeving van Windsor Great Park en is een van de meest iconische bezienswaardigheden in Engeland. En niet te vergeten: 19 mei 2018 trouwden prins Harry en Meghan Markle in het romantische Windsor Castle. Ontdek alles over dit koninklijke kasteel in Engeland.

Vakantie naar Windsor Castle boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Windsor Castle bezoeken

Het indrukwekkende kasteel Windsor Castle ziet er zelfs vanaf een afstand schitterend uit. De statige torens en dikke kasteelmuren doemen op vanuit de beboste omgeving: een prachtig plaatje. Het kasteel werd door William de Veroveraar in de 11e eeuw gebouwd en is sindsdien het thuis van bijna 40 heersers geweest. In en om het enorme complex is veel te zien en te bewonderen. Zo heeft Windsor Castle veel mooie kamers, waaronder de State Appartments en de Semi-State Rooms. Ook de Grand Reception en de St. George’s Chapel zijn prachtig. In de rijkelijk met goud, schilderijen, meubels en kroonluchters gedecoreerde kamers weet je niet wat je ziet.

Tijdens een bezoek aan Windsor Castle mag het bekijken van Queen Mary’s Dolls’House (koningin Mary’s poppenhuis) niet ontbreken. Ook de gratis rondleiding door de Castle Precincts (de buitengebieden van het kasteel) is een echte aanrader. De wisseling van de wacht op dinsdagen, donderdagen en zaterdagen is indrukwekkend om te zien.

Windsor Castle en de Royals

Het bijzondere kasteel speelt een belangrijke rol bij de vele tradities die het Engelse koninklijk huis kent. Zo verblijft koningin Elizabeth hier vaak in het weekend en werd prins Harry in de kapel gedoopt. Ook trouwen er veel koninklijke paren in de St. George Chapel bij Windsor Castle. Zo trouwen in mei 2018 prins Harry en Meghan Markle in de St. George Chapel. In het verleden hebben hier al veel ‘royal weddings’ plaatsgevonden, waaronder die van prins Charles en Camilla Parker Bowles.

Openingstijden en prijzen

Windsor Great Park is vrij toegankelijk, maar om alles van Windsor Castle (inclusief de kamers en de kapel) heb je een toegangskaartje nodig. Hiervoor betalen volwassen 21,20 pond, jongeren onder de zeventien 12,30 pond en kinderen onder de vijf jaar betalen niets. Wanneer de State Appartments zijn gesloten, zijn de kaartjes goedkoper. Van november tot en met februari opent het kasteel om 09:45 en sluit het om 16:15. Van maart tot en met oktober opent het om 09:30 en sluit het om 17:15.

Windsor Castle bezoeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Windsor Great Park

Windsor Castle ligt in het wereldberoemde Windsor Great Park. Dit schitterende natuurpark heeft veel verschillende landschappen, van groene graslanden en schaduwrijke bossen tot tuinen vol bloemen en klaterende watervallen. Windsor Great Park ademt geschiedenis en is vandaag de dag nog van cultureel belang. Zo wonen er leden van de koninklijke familie en zijn er veel gebouwen en tuinen die herinneren aan vervlogen tijden. Hoogtepunten in Windsor Great Park zijn het hertenpark, Savill Garden en The Long Walk.

St. George Chapel

De St. George Chapel is de kerk op het terrein. Deze gotische kapel is de huiskapel van de Koninklijke familie en staat dus niet onder gezag van een bisschop. Verder liggen hier allerlei Britse koningen begraven.

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Overnachten

Overnachten bij Windsor Castle is een echte aanrader, omdat je zo alle tijd hebt om het prachtige kasteel en de groene omgeving te ontdekken. Windsor Castle en Windsor Great Park hebben geen eigen overnachtingsmogelijkheden, maar vlak buiten het park zijn genoeg hotels, appartementen en lodges te vinden. Ook in de omliggende dorpjes zijn veel accommodaties te boeken. Kortom, voor elk budget en elke wens is wel een geschikte faciliteit te vinden.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken