Cliffs of Dover

De krijtrotsen bij Dover; een prachtig natuurverschijnsel

The white cliffs of Dover zijn een populaire toeristische trekpleister in Zuid-Engeland. De krijtrotsen van Dover liggen in het zuiden aan de kust van Engeland in het graafschap Kent. Als je vanuit Nederland of België met de boot naar de haven van Dover vaart, kom je langs deze prachtige kliffen. Naast dit indrukwekkende natuurlandschap vind je hier ook een interessant bezoekerscentrum waar ze je alles vertellen over het ontstaan van de krijtrotsen. Verder kan je hier fantastisch wandelen. Er liggen verschillende langeafstandswandelingen langs the white cliffs of Dover. Lees meer over dit bijzondere natuurverschijnsel en een vakantie Dover.

Een onvergetelijke rondreis Engeland

Aanbiedingen bekijken

The white cliffs of Dover

The white cliffs over Dover zijn op het hoogste punt 110 meter hoog en in totaal zo’n 24 kilometer lang. Deze bijzondere krijtrotsen van Dover zijn gevormd door erosie in de ijstijd. Nu nog steeds vindt er erosie plaats rondom de kliffen. Dat wil zeggen dat er ieder jaar nog steeds ongeveer een centimeter afbrokkelt. De krijtrotsen van Dover vind je tussen de Britse plaatsen Deal en Folkestone. Dover ligt precies in het midden van dit gebied. The white cliffs of Dover zie je het beste vanaf de zee. Als je bijvoorbeeld vanuit Frankrijk met de boot aan komt varen, zie je de prachtige natuur bij Dover op zijn mooist. Gelukkig zijn de krijtrotsen gewoon vanaf het land ook erg mooi. Bovenop de rotsen kan je prachtig wandelen. Vanaf boven heb je een leuk uitzicht over de haven en de zee.

Bezoekerscentrum Krijtrotsen van Dover

Bovenop de klippen van Dover vind je het bezoekerscentrum. Het bezoekerscentrum The White Cliffs Vistor Centre biedt informatie over het gebied, de kliffen en het ontstaan ervan. Tevens vind je hier een café met terras vanwaar je een indrukwekkend uitzicht over de klippen hebt. In het restaurant kan je even rustig een kopje koffie drinken, om vervolgens het bijzondere natuurfenomeen te bewonderen. Neem je liever je eigen eten en drinken mee? Dat kan ook. In de buur van het bezoekerscentrum zijn verschillende picknicktafels waar je bij mij weer prima kunt picknicken.

Direct vakantie naar Dover boeken

Ben je enthousiast geworden en wil je direct een vakantie naar Dover boeken? Dat kan. Hieronder vind je geselecteerde reizen naar Dover. Van een busreis tot een cruise. Er zijn uiteraard verschillende tussen onderstaande vakanties, vergelijk de reizen dus goed voordat je je keuze maakt!

Busreis krijtrotsen dover - stonehenge

10-daagse busreis van OAD

OAD biedt een busreis naar Engeland waarbij je onder andere de krijtrotsen van Dover bezoekt. Andere hoogtepunten tijdens deze rondreis zijn Stonehenge, Isle of Wight en de nationale parken Exmoor en Dartmoor. Bekijk deze bijzondere 10-daagse busreis van OAD.

Dover bezienswaardigheden

In de stad Dover zijn leuke bezienswaardigheden die het bezoeken waard zijn tijdens je vakantie Dover. Ontdek bijvoorbeeld het bijzondere kasteel van Dover met het gangenstelsel onder het kasteel. Het kasteel van Dover ligt op ongeveer 15 minuten wandelen van het centrum van de stad. Naast het kasteel is het strand van Dover ook erg leuk om te bezoeken. De badplaats heeft een brede en gezellige boulevard.

Wandelen & Fietsen

Bij de White Cliffs kan je ontzettend goed wandelen. Je wandelt hier met werkelijk een heel mooi uitzicht. Er zijn 2 langeafstandswandelingen. The Saxon Shore Way en The North Downs Way. Veel wandelingen beginnen bij het bezoekerscentrum. Naast wandelen kan je er ook goed fietsen. Er lopen 2 nationale fietsroutes door Dover. De meeste wandelingen vertrekken vanuit The White Cliffs Vistor Centre.

Wil je zelf een wandeling maken? Dat kan. We hebben de mooiste plekken voor je op een rijtje gezet:

  • St. Margaret’s Bay
  • Samphire Hoe
  • East Cliff & Warren Park

Busreis naar Dover boeken? Bekijk aanbiedingen van OAD!

Overnachten

Zoals al gezegd, The White Cliffs of Dover zijn erg populair onder toeristen. Mede hierdoor zijn er erg veel overnachtingsmogelijkheden. Er zijn tal van Bed and Breakfasts, hotels en vakantiehuizen die je kunt huren. Bedenk van te voren goed dat het een populaire regio is en dat het mogelijk is dat jouw gekozen appartement al bezet is. Boek dus op tijd! Je kunt een hotel, hostel of B&B boeken via onderstaande vergelijkingssites:

Goedkoop hotel in Dover boeken? Ontdek Trivago!

Overtocht Dover

Dover is een populaire plaats voor een overtocht naar Engeland. Vanuit Calais in Frankrijk vaart de veerboot dagelijks meerdere malen naar Dover in Engeland. Dit is het hele jaar mogelijk. Zowel in de winter als in de zomer. In de winter is je ticket goedkoper dan in de zomer. Prijzen voor de overtocht naar Dover verschillen per vervoersmiddel. Voor een ticket voor de auto betaal je in het standaardtarief €89,-. Dit is een retourticket, heen en terug.

 

photo by: Hotsuma, oandu

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Dover!

Aanbiedingen bekijken