Vakantie in Sussex

Genieten in het zuiden van Engeland

Het prachtige Sussex is een bekend gebied in Zuid-Engeland en een geliefde vakantiebestemming onder toeristen én inwoners van Engeland zelf. Sussex is een graafschap dat uit twee delen bestaat: West Sussex en East Sussex. De hoofdstad van West Sussex is Chichester, de hoofdstad van East Sussex is Lewes. Vlakbij het graafschap liggen de bekende steden Londen, Oxford en het eiland Isle of Wight. Aangrenzende graafschappen zijn Hampshire, Surrey en Kent. Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn de hertog en hertogin van Sussex.

Reis naar Sussex boeken? Bekijk aanbiedingen van House of Britain!

Vakantie in Sussex

Tijdens een vakantie in Sussex is er veel te zien. Het uitgestrekte graafschap heeft prachtige natuurgebieden, variërend van schaduwrijke bossen en groene heuvels tot glinsterende meren en rotsige kustlandschappen. Een groen hoogtepunt in het landschap van Sussex is de heuvelrug South Downs. De South Downs loopt richting de kust en is zo’n 80 kilometer lang: een must-visit tijdens een vakantie in Sussex. Het graafschap heeft niet alleen prachtige natuurgebieden om te bewonderen. Gezellige steden, culturele bezienswaardigheden en unieke herinneringen aan het verleden van Engeland maken een vakantie in Sussex er een om nooit te vergeten. We zetten een aantal populaire reizen naar Sussex voor je op een rij. Bekijk de verschillende aanbiedingen en ontdek of jouw droomreis naar Zuid Engeland ertussen zit!

 

 

sussex groot brittannie vakantie

House of Britain – Vakanties naar Sussex

House of Britain is een reisaanbieder volledig gespecialiseerd in reizen naar Groot-Brittannië. Zij hebben ontzettend mooie vakanties in de aanbieding, waaronder een heel aantal mooie reizen naar Sussex in het zuiden van Engeland. Het assortiment is erg uitgebreid; van rondreizen en fly drive vakanties tot groepsreizen en autoreizen. Bekijk de verschillende vakanties en ontdek welke het beste bij jou en je reisgezelschap past.

Stranden in Sussex

Wie wil genieten van een heerlijke strandvakantie, zit in Sussex goed. Het klimaat van het graafschap is mild, doordat de heuvels op het land de meeste wind tegenhouden. Sussex heeft een aantal gezellige badplaatsen waar je kunt genieten van uitgestrekte, witte zandstranden. Gezellige plaatsen voor een strandvakantie in Sussex zijn Brighton, Seaford, Eastborne en Hastings.

Bezienswaardigheden

Wie tijdens een vakantie in Sussex op ontdekkingstocht wil gaan, hoeft niet ver te zoeken. Overal in het graafschap zijn indrukwekkende bezienswaardigheden te vinden. De mooiste bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je vakantie zijn:

  • South Downs National Park. Een van de mooiste bezienswaardigheden in Sussex is het South Downs National Park. In dit natuurpark vind je naast de heuvelrug South Downs nog veel meer prachtige gebieden. Het omvat een gedeelte van het natuurgebied The Weald en heeft prachtige valleien, graslanden en The Seven Sisters, een prachtige rotsformatie van kalk.
  • Royal Pavilion. Een prachtig staaltje architectuur in Sussex is het Royal Pavilion. Dit indrukwekkende bouwwerk heeft een rijke geschiedenis en een exotische uitstraling. De Royal Pavilion staat in Brighton.
  • Church of Mary the Blessed Virgin. Deze bijzondere kerk staat in Sompting en delen van het bouwwerk stammen uit de 11e eeuw! Door haar bouwstijl en inrichting is de Church of Mary the Blessed Virgin van grote culturele waarde. Een must-see tijdens een vakantie in Sussex.
  • Musea. Wie meer wil weten over de rijke geschiedenis van het graafschap Sussex, kan een van de vele musea in het gebied bezoeken. Tot de populairste musea in Sussex horen het Seaford Museum (Seaford), het Ypres Tower Museum (Rye), het Shipwreck Museum (Hastings), het Wing Museum (Balcombe) en het Fishbourne Roman Palace (Chichester).
  • Parken en tuinen. Na een dagje shoppen of bezienswaardigheden bekijken, is het heerlijk om even bij te komen in een van de vele parken en tuinen die Sussex rijk is. De mooiste parken en tuinen van het graafschap zijn Arundel Castle and Gardens (Arundal), Sussex Prairies Garden (Henfield), Tilgate Park (Crawley), Cupani Garden (Seaford), Sheffield Park and Garden (Uckfield) en Lewes Priory Park (Lewes).

Leuke plaatsen in Sussex

Tijdens een vakantie in Sussex zijn er veel leuke steden die je kunt bezoeken. Historische centra bewonderen, genieten van de zon op een terrasje, eindeloos shoppen of genieten van een heerlijk diner in een van de vele restaurantjes: in de gezellige stadjes en dorpjes van Sussex kan het allemaal. Mooie plaatsen in het graafschap zijn Bognor Regis, Petersfield, Chichester Harbour, Lewes, Brighton, Arundel, Battle, Steyning en Eastborne.

Vakantie naar Sussex boeken? Bekijk de beste aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Overnachten in Sussex

Tijdens een rondreis door het graafschap Sussex zijn er veel plaatsen waar je kunt overnachten. Bij de vele badplaatsen aan de kust vind je een overvloed aan hotels en appartementen, maar ook verder in het binnenland vind je leuke overnachtingsmogelijkheden. In de meeste stadjes en dorpjes waar bezienswaardigheden te vinden zijn, kun je comfortabel overnachten. Overnachten in Sussex is mogelijk voor elk budget. Van luxueuze hotels tot eenvoudige vakantiehuisjes: tijdens een vakantie in Sussex is alles mogelijk.

Rondreis in Kent en Sussex

Het landschap en de geschiedenis van Sussex ontdekken kan op allerlei manieren. Een van de meest gekozen opties voor rondreizen tijdens een vakantie in Sussex is de auto. Je kunt dan ook op veel plaatsen in het landschap een auto huren. Ook een rondreis op de fiets door Sussex is erg geliefd. Er zijn prachtige fietsroutes uitgestippeld die je langs mooie bezienswaardigheden leiden. Ook kun je de omgeving verkennen door een boottocht, een rondrit per paard of al wandelend. Kortom, rondreizen in Sussex is een onvergetelijke ervaring voor iedereen!

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken