Stedentrip Southampton

Ontdek geschiedenis en cultuur tijdens een stedentrip Southampton

 

De levendige stad Southampton ligt in Zuid-Engeland en is de grootste havenstad van heel Engeland. In Southampton, dat aan de inham Southampton Water ligt, wonen zo’n 250.000 mensen. Nabijgelegen steden zijn Oxford, Londen, Brighton en Bristol. In de omgeving van Southampton zijn veel bezienswaardigheden te ontdekken tijdens een vakantie of bezoek aan deze stad. Zo liggen de beroemde attracties New Forest en Stonehenge in de buurt van Southampton. Kortom, tijdens een stedentrip Southampton is er veel te zien, lees hier alles over deze mooie stad!

Vakantie naar Southampton boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Stedentrip Southampton: historie en cultuur

Southampton heeft een lange geschiedenis, doordat de regio al sinds de Steentijd wordt bewoond. De rijke geschiedenis van de stad is tijdens een stedentrip Southampton goed te zien, vooral in de mooie gebouwen en bezienswaardigheden. Zo zijn er resten van Franse invloeden te zien, dit komt doordat de Fransen de stad in 1066 veroverden. In de loop van de geschiedenis groeide het kleine plaatsje uit tot een welvarende havenstad. De rijkdom is nog altijd merkbaar wanneer je tijdens een vakantie Southampton naar de historische gebouwen kijkt. Ook liggen hier resten van dikke stadsmuren uit de Middeleeuwen, die van grote culturele waarde zijn. Door de prachtige ligging van de stad, de bedrijvige haven en de rijke geschiedenis is er tijdens een vakantie Southampton ontzettend veel te zien.

Bezienswaardigheden vakantie Southampton

Tijdens een stedentrip Southampton merk je dat deze stad geschiedenis lijkt te ademen. Veel van de bezienswaardigheden tijdens een vakantie Southampton zijn dan ook van historische waarde, maar er zijn ook prachtige natuurgebieden en unieke evenementen, zoals de jaarlijkse botenshow. Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je stedentrip naar Southampton zijn:

  • Musea. Tijdens een vakantie Southampton zijn er veel interessante en bijzondere musea te bezoeken. Tot de bekendste musea horen het Tudor House Museum (een zeer oud huis met tentoonstellingen), Southampton City Art Gallery (kunst), God’s House Tower (archeologie en cultuur), SeaCity (maritiem museum) en Midieval Merchant’s House (historisch gebouw).
  • Boat Show. Elk jaar wordt in Southampton een kleurrijke botenshow gevierd, waar meer dan 500 deelnemers hun boten in alle soorten en maten aan het enthousiaste publiek laten zien. De Boat Show wordt al sinds 1968 gehouden bij Mayflower Park. De Boat Show duurt ongeveer een week en trekt bezoekers vanuit de hele wereld, een must-see tijdens een vakantie Southampton.
  • Watergate. Na aanvallen van de Fransen werd de Watergate in 1377 gebouwd. De Watergate was een stenen fort, dat dienst deed als verdedigingswerk tegen de aanvallende vijanden. Vandaag de dag staat een groot deel van de Watergate nog overeind: een indrukwekkend gezicht!
  • Bargate en de Southampton Walls. In het centrum van de stad ligt een indrukwekkende poort: de Bargate. Hier liggen de oude stadsmuren van Southampton, die eeuwenlang de kustplaats beschermden tegen aanvallen. In dit gebied ligt ook het gezellige winkelcentrum waar je naar hartelust kunt shoppen tijdens een stedentrip Southampton. ook ligt hier de weg naar de haven, waar je kunt genieten van de bedrijvigheid en mooie uitzichten.
  • De historische binnenstad. Een must-see tijdens een vakantie Southampton is de oude binnenstad. Hier liggen veel historische bouwwerken, zoals de Bargate, de Westgate, Holy Rood Church en de Midieval Merchant’s House. Een tour met een gids is dan ook een echte aanrader. Tijdens een tour ontdek je de mooiste bezienswaardigheden en krijg je uitleg over de veelbewogen geschiedenis van Southampton.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Vakantie Southampton

Een vakantie naar Southampton kan je op verschillende manieren invullen. Je kunt uiteraard een vakantie naar enkel Southampton boeken. Zo kan je de gehele stad ontdekken en hier genieten van alle historische gebouwen, cultuur en het lekkere eten. Maar er zijn meer mogelijkheden voor een vakantie naar Southampton:

New Forest National Park

Tijdens een vakantie Southampton maken veel bezoekers een uitstapje naar het nabijgelegen New Forest National Park. New Forest is een natuurpark met prachtige landschappen en ongerepte natuurgebieden. Southampton is de stad die het dichtst bij dit mooie natuurgebied ligt, ideaal voor een bezoek! Bossen, heide, graslanden en vlaktes wisselen elkaar af. In een groot gedeelte van New Forest lopen ezeltjes en pony’s vrij rond, een leuk gezicht. New Forest National Park heeft een bezoekerscentrum in Lyndhurst en een aantal leuke bezienswaardigheden, zoals de Ringwood Brouwerij. Een bezoek aan New Forest is een echte aanrader tijdens een vakantie naar Southampton!

Vakantie naar Southampton boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Southampton is goed geregeld. Zo is er een (regionaal) vliegveld, Southampton Airport, vanwaar je naar nabijgelegen landen kunt vliegen. Het vliegveld is verbonden met de stad door bussen en een trein. Ook komen er veel mensen per cruiseboot naar Southampton voor een vakantie. Verder zijn in de stad zelf goede busverbindingen, maar er wordt ook veel van de fiets gebruik gemaakt. Er zijn dan ook genoeg plaatsen waar je een fiets kunt huren om zo de stad te verkennen tijdens een vakantie Southampton. Met de trein kun je tijdens een stedentrip Southampton ook plaatsen in de nabije omgeving bereiken, zoals Bristol en Londen.

Overnachten vakantie Southampton

Wie tijdens een stedentrip Southampton in de stad zelf wilt overnachten, heeft een haast oneindige keuze aan allerlei accommodaties. Hotels, appartementen, vakantiehuisjes, bed & breakfasts, villa’s: in en om de stad is het allemaal te vinden. In Southampton kun je overnachten met elk budget. Zo liggen de eenvoudige appartementen en luxueuze hotels vlakbij elkaar. Kortom, overnachten in Southampton is eenvoudig geregeld en mogelijk in elk deel van de stad. Wil je overnachten op een bijzondere locatie? Boek dan een overnachting bij The Star Hotel (circa 1800) of het Dolphin Hotel (1550), waar al eeuwen geleden beroemdheden overnachtten.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken