Vakantie in Plymouth

Vakantie in Plymouth

Het stadje Plymouth ligt op het uiterste puntje van Zuid-Engeland en heeft zo’n 250.000 inwoners. Plymouth ligt in de buurt van de plaatsen Truro, Exeter, Falmouth en Southampton. De stad ligt aan een natuurlijke baai, de Plymouth Sound, en kent dan ook een lange traditie als havenstad. Vanuit de Plymouth Sound lopen de rivieren Tamar en Plym verder landinwaarts. Tijdens een vakantie in Plymouth zul je aan alles merken dat dit een echte scheepsvaardersstad is, doordat alles met de zee en scheepvaart verbonden is.

Plymouth Sound

Plymouth is schitterend gelegen aan een natuurlijke baai: de Plymouth Sound. Deze baai is een van de mooiste en grootste natuurlijke havens ter wereld! De Plymouth Sound is niet alleen van economisch, maar ook van historisch belang. Vanuit hier vertrok in 1620 de boot Mayflower naar Amerika, met daarop de pelgrims die in ‘het nieuwe land’ een kolonie zouden stichten. Een mooie bezienswaardigheid tijdens een vakantie Plymouth zijn dan ook de Mayflower Steps. Het verhaal gaat dat vanaf deze eeuwenoude trappen de pelgrims in de Mayflower stapten, om zo aan hun reis te beginnen. De Mayflower Steps liggen bij het oude stadsgedeelte Barbican. Barbican wordt ook wel Sutton genoemd: hier lagen de vroegere haven en nederzetting.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Vakantie in Plymouth

Tijdens een vakantie in Plymouth is er ontzettend veel te zien. De rijke, veelbewogen geschiedenis van het stadje zorgt voor de mooiste bezienswaardigheden. Eeuwenoude forten, ontelbaar veel schepen en gezellige pubs laten je een kijkje nemen in het verleden van het Engeland dat de wereld ontdekte. Tijdens een vakantie in Plymouth zie je overal verwijzingen naar de scheepvaart, de stad leeft dan ook van de haven en het toerisme. Wil je graag een vakantie naar Plymouth in Groot-Brittannië boeken? Dat kan. We zetten een aantal populaire reizen voor je op een rijtje. Bekijk en vergelijk de verschillende reizen en ontdek welke vakantie aan jouw wensen voldoet!

Forten in Plymouth

Tijdens een vakantie in Plymouth zijn er overal langs de kust forten en verdedigingswerken te bewonderen. Dit heeft de stad te danken aan haar veelbewogen verleden en ligging. Door haar belangrijke positie als havenstad en marinebasis werden al in de Middeleeuwen forten gebouwd, om zo aanvallen af te kunnen slaan. De eerste verdedigingswerken werden in de Middeleeuwen gebouwd bij de oude haven van Sutton. Tijdens het Victoriaanse tijdperk leidden de technologische ontwikkelingen tot nog betere verdedigingswerken, die soms nog tot in de 20e eeuw werden gebruikt. Forten die je tijdens een vakantie in Plymouth zeker moet bezoeken zijn:

 • Plymouth Castle
 • De Blockhouses rond de Plymouth Sound
 • Mount Batten Tower
 • The Royal Citadel
 • The Palmerston Forts
 • Fort Bovisand
 • Breakwater Fort
 • Crownhill Fort

Bezienswaardigheden in Plymouth

Er zijn niet alleen forten en verdedigingswerken te bewonderen tijdens een vakantie in Plymouth. De onderstaande bezienswaardigheden zijn zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie.

 • Prysten House. Prysten House is een zeer oud koopmanshuis en werd waarschijnlijk in 1498 gebouwd. Prysten House is het oudste huis in Plymouth.
 • Sutton. Sutton is de vroegere nederzetting met de oude haven, waaruit het huidige Plymouth is ontstaan. Hier vind je meer dan 100 historische gebouwen en veel unieke straatjes gemaakt van natuursteen, de zogenaamde ‘cobble stones’.
 • Mount Batten. Mount Batten is een rots van 24 meter hoog, dat op een schiereiland ligt. Hier zijn verdedigingswerken zoals Mount Batten Tower te vinden.
 • Union Street. De straat Union Street is berucht en van historisch belang. De lange straat was vroeger het thuis van de rijken, maar later zocht de scheepsbemanning hier op allerlei manieren hun vermaak. Aan Union Street staat het imposante New Palace Theatre.

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Vervoer

Tijdens een vakantie in Plymouth kun je je op allerlei manieren door en naar de stad bewegen. Het openbaar vervoer is goed geregeld. Zo zijn er (toeristen)bussen en treinen, én kun je er fietsen huren. Ook heeft Plymouth een goede treinverbinding naar andere plaatsen in Zuid Engeland, zodat je tijdens je vakantie in Plymouth nog meer van het land kunt ontdekken. Plymouth had een vliegveld, Plymouth City Airport, maar deze werd in 2011 gesloten. Er liggen plannen om het vliegveld in 2018 te heropenen, maar hierover is nog geen beslissing genomen.

Overnachten

In Plymouth is zoveel te ontdekken, dat één dag eigenlijk te kort is om alle highlights te bewonderen. Daarom kiezen veel mensen ervoor om tijdens een bezoek aan Plymouth in de stad te overnachten. Wie kiest voor een vakantie in Plymouth, heeft keus uit allerlei overnachtingsmogelijkheden. Zo zijn er hotels, cottages, appartementen, vakantiehuisjes en lodges. Daarnaast is overnachten in Plymouth mogelijk voor elk budget.

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken