Vakantie Jersey

Vakantie op de Kanaaleilanden

Het veelzijdige eiland Jersey ligt in het zeekanaal tussen Frankrijk en Zuid-Engeland. Jersey maakt deel uit van de Kanaaleilanden (Channel Islands), die voor het grootste gedeelte in bezit zijn van de Britse Kroon. Het eiland is bewoond en hoort bij de vijf grootste eilanden van de groep. Tijdens een vakantie op Jersey is er veel te ontdekken: eeuwenoude ruïnes, gezellige stadjes en unieke bezienswaardigheden wisselen elkaar af. Lees hier alles over een vakantie op Jersey!

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

De Kanaaleilanden

Het eiland Jersey hoort samen met Guernsey, Sark, Herm en Alderney bij de vijf grootste eilanden van de Kanaaleilanden. Door hun ideale ligging, groene natuur en vele bezienswaardigheden zijn de eilanden een geliefde vakantiebestemming. De eilanden zijn rotsachtig en wit en steken zo prachtig af tegen het diepblauwe water. De nu zo rustige eilanden hebben een roerige geschiedenis achter de rug. De Kanaaleilanden waren vaak het middelpunt van de strijd tussen Engeland en Frankrijk. Ook in de Tweede Wereldoorlog hadden de eilanden het zwaar te verduren: ze werden toen door de Duitsers veroverd. De overblijfselen van deze veelbewogen geschiedenis zijn nog altijd te zien in de vorm van forten, kastelen, ruïnes en (oorlogs)musea.

Vakantie op Jersey

Het ruig ogende eiland Jersey is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. Het eiland ligt voor de kust van Frankrijk en heeft door haar ligging een heerlijk klimaat. In de zomermaanden ligt de temperatuur rond de 20 graden en is er relatief veel zon. ’s Winters vriest het er bijna nooit: de gemiddelde temperatuur ligt rond de 8 graden. Liefhebbers van natuur en wandelen kunnen tijdens een vakantie op Jersey hun hart ophalen. Het rotsachtige eiland met haar woeste kliffen, zandstranden, bloemenpracht en adembenemende uitzichten zorgt voor een vakantie om nooit te vergeten. Het eiland is erg groen en heeft veel gezellige plaatsjes die zeker een bezoekje waard zijn. Kortom, een vakantie op Jersey heeft het allemaal! Er zijn verschillende reisorganisaties die een vakantie naar Jersey aanbieden. Veel voorkomende reizen zijn:

  • Cruise vakantie
  • Rondreis
  • Eilandhoppen

TIP: Op zoek naar een betrouwbare reisaanbieder voor een vakantie naar Jersey in Engeland? Bekijk de pagina met betrouwbare reisaanbieders!

Saint Helier

De hoofdstad van Jersey is Saint Helier, dat aan de zuidkust van het eiland ligt. In Saint Helier wonen ongeveer 30.000 mensen, hiermee is het de grootste stad van het eiland. Saint Helier is een populaire verblijfsplaats tijdens een vakantie op Jersey. Hier vind je een uitgebreid winkelcentrum, waar je door het gunstige belastingklimaat voordelig kunt shoppen. Na een dagje winkelen geniet je van een heerlijke maaltijd met lokale ingrediënten, zoals vers gevangen vis. In Saint Helier vind je veel gezellige pubs en restaurantjes. De stad ademt een Engelse én Franse sfeer, dit komt door het verleden van de Kanaaleilanden. De architectuur is er prachtig: een stadswandeling door Saint Helier is een lust voor het oog.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Bezienswaardigheden

Tijdens een vakantie op Jersey is er veel te zien en te ontdekken. Oude ruïnes, herinneringen aan de oorlogen, kastelen en natuurgebieden wisselen elkaar af. Bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens een vakantie zijn:

  • Jersey War Tunnels. De beroemde Jersey War Tunnels vormen een ondergronds gangencomplex dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gegraven. De Duitsers bezetten het eiland en lieten duizenden slaven de Jersey War Tunnels aanleggen. Tijdens een bezoek aan de War Tunnels ontdek je een deel van het gangencomplex en krijg je een beeld van de oorlog op het eiland. Een must-see tijdens een vakantie op Jersey.
  • Durell Wildlife Park. Een leuk uitje voor jong en oud is een bezoek aan Durell Wildlife Park, ook wel de Jersey Zoo genoemd. Dit dierenpark is geen gewone dierentuin: er zijn veel bedreigde diersoorten te vinden én er worden dieren weer uitgezet in het wild. Durell Wildlife Park heeft dan ook veel aandacht voor dierenwelzijn, wat goed is te zien aan de goed nagebootste leefomgevingen van de dieren. Tijdens een bezoek aan Durell Wildlife Park leer je meer over de bijzondere natuur en steun je het werk van de organisatie Durrell Wildlife Conservation Trust.
  • La Corbière. Een van de meest gefotografeerde bezienswaardigheden tijdens een vakantie op Jersey is La Corbière. Deze schilderachtige vuurtoren staat op een woeste rotsformatie en wordt omringd door de hoge golven van de zee. La Corbière bestaat al sinds 1873 en kan worden bezocht wanneer het eb is.
  • Liberation Square. Op Jersey herinneren veel bezienswaardigheden aan de oorlog, zo ook het Liberation Square. Dit indrukwekkende ‘Plein van de Vrijheid’ is het middelpunt tijdens de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog op 9 mei. Op het Liberation Square staat het Vrijheidsbeeld, tegenover het voormalige hoofdkwartier van de Duitse bezetting. Kortom, het Liberation Square is zeker een bezoekje waard tijdens een vakantie op Jersey.
  • Kastelen. Wie van geschiedenis en architectuur houdt, zal zich tijdens een vakantie op Jersey niet vervelen. Op het eiland staan een aantal prachtige kastelen en forten, die in vroegere tijden dienst deden als verdedigingswerken. Op Jersey staan onder andere het indrukwekkende fort Mont Orgueil en kasteel Elizabeth Castle.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Vervoer

Tijdens een vakantie op Jersey zul je merken dat het vervoer goed geregeld is, zeker vergeleken bij de kleinere eilandjes. Dat je op Engels grondgebied bent, kun je goed merken in het verkeer: je moet hier verplicht links rijden. Jersey heeft een eigen vliegveld, waardoor de reis naar het eiland makkelijk is te regelen. Bij aankomst op het vliegveld kun je een auto huren om naar je bestemming te gaan. Ook is er openbaar vervoer aanwezig op Jersey. Je kunt hier met de gewone bus, hop-on bus of taxi het eiland gaan verkennen. Ook kun je fietsen en scooters huren, en uiteraard lopend op ontdekkingstocht gaan wanneer je een vakantie op Jersey boekt.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken