Vakantie Guernsey

Genieten op het eiland Guernsey

Het rotsachtige eiland Guernsey is al jarenlang een geliefde vakantiebestemming. Het eiland maakt deel uit van de eilandengroep de Kanaaleilanden, net als het nabijgelegen eiland Jersey. Guernsey ligt in het Noordzeekanaal, tussen de kust van Zuid-Engeland en Frankrijk. Het eiland is in bezit van de Britse Kroon, er wordt dus ook Engels gesproken en links gereden. Guernsey hoort bij de grootste van de Kanaaleilanden en is door haar natuur, steden en bezienswaardigheden een populaire bestemming. Lees hier alles over een vakantie op Guernsey!

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Vakantie op Guernsey

Guernsey is een rotsachtig maar groen eiland, met steile kliffen en uitgestrekte stranden die je versteld laten staan van de natuur. De winters zijn er mild en de zomers zonnig en warm. Het eiland wordt omgeven door de diepblauwe zee, die voor de kust overgaat in lichtblauw en helder water. De witte kliffen van Guernsey steken dan ook prachtig af tegen haar blauwe omgeving. Niet voor niets is een vakantie op Guernsey zeer geliefd. Reizigers komen van over de hele wereld om te genieten van het natuurschoon op het eiland. Ook de historische steden vol cultuur en bijzondere architectuur zijn must-sees tijdens een vakantie. Liefhebbers van geschiedenis, wandelen, zeilen en cultuur kunnen zich tijdens een vakantie op Guernsey en de nabijgelegen eilanden helemaal uitleven.

Reizen naar Guernsey

Er zijn verschillende reisaanbieders en reisorganisaties die reizen naar Guernsey aanbieden. Een vakantie naar Guernsey kan je op verschillende manieren besteden. Voorbeelden van reizen naar Guernsey zijn:

  • Cruise vakantie
  • Eilandhoppen
  • Rondreis

De Kanaaleilanden

Al jarenlang zijn de prachtige Kanaaleilanden (Channel Islands) een geliefde vakantiebestemming. De eilandengroep is erg divers en heeft alles in huis voor een onvergetelijke reis. De groene natuurgebieden, steden vol bezienswaardigheden en veelbewogen geschiedenis maken de Kanaaleilanden populair onder reizigers vanuit de hele wereld.

Guernsey, Jersey en Alderney

De Kanaaleilanden bestaan uit grote eilanden, waaronder Guernsey, Jersey en Alderney, maar ook uit kleinere eilandjes, die niet allemaal bewoond zijn. Wie op zoek is naar rust en vrijheid kan de onbewoonde, ruige eilandjes bezoeken, en wie houdt van cultuur en bezienswaardigheden kan op de grotere eilanden terecht. Liefhebbers van geschiedenis kunnen tijdens een vakantie op de Kanaaleilanden hun hart ophalen. Tijdens de oorlog tussen Frankrijk en Engeland hadden de eilanden het zwaar te verduren; bezienswaardigheden en monumenten op Guernsey herinneren hieraan. Ook tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de Kanaaleilanden onderdeel van het strijdtoneel. Aan de forten, kastelen en musea is goed te zien hoe roerig de geschiedenis van deze eilandengroep was.

Reis naar Guernsey boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Bezienswaardigheden

Wie een vakantie op Guernsey boekt, hoeft zich geen moment te vervelen. Op het veelzijdige eiland zijn veel bezienswaardigheden te ontdekken, die je inzicht geven in de cultuur en geschiedenis van Guernsey. De mooiste bezienswaardigheden op Guernsey zijn:

  • Hauteville House. Een geliefde bezienswaardigheid op Guernsey is Hauteville House, het huis waar de Franse schrijver Victor Hugo woonde. Hij was om politieke redenen door Napoleon verbannen naar Guernsey en schreef hier zijn beroemde boek Les Misérables. In Hauteville House kun je zien hoe Victor Hugo woonde. De oorspronkelijke inrichting, door Hugo zelf samengesteld, is hier bewaard gebleven.
  • Little Chapel. Een van de meest bezochte bezienswaardigheden op het eiland is Little Chapel, een klein kerkje op het midden van het eiland. Dit kerkje is gebouwd van wel heel bijzonder materiaal: het bestaat geheel uit scherven en schelpen. Wie goed kijkt, ziet prachtige schelpen en stukjes van borden en kopjes. Kortom, een must-see tijdens een vakantie op Guernsey!
  • Peter Port. De hoofdstad van het eiland is St. Peter Port, een sfeervol havenstadje. De historische bloementuinen, smalle straatjes van steen, koloniale stijl en pittoreske haven maken dit tot een van de mooiste havenstadjes in Europa. In St. Peter Port zijn het Underground Military Museum, The Old Victorian Shop en de Candie Gardens echte aanraders. Ook de haven tijdens eb is een bezoekje waard: door het enorme getijdeverschil (7-11 meter!) liggen de bootjes hier tijdens eb op het droge.
  • Castle Cornet. Het verdedigingswerk Castle Cornet is een must-see tijdens een vakantie op Guernsey. Castle Cornet werd tussen 1206 en 1256 gebouwd door de Engelsen, om zo de Fransen te weren. Het kasteel ligt bij de haven van St. Peter Port en is sinds de jaren ’60 open voor publiek. Door het dagelijkse kanonschot, de marcherende ‘soldaten’ en het mooie uitzicht is Castle Cornet een echte aanrader!

Eten en drinken

Tijdens een vakantie op Guernsey ontbreekt het niet aan goed eten en drinken. Wie gek is op vis beleeft hier een fantastische tijd. De verse, diverse visvangst wordt overal op het eiland geserveerd: erg leuk om te proeven tijdens de vakantie. Ook het ijs van Guernsey is buiten de landsgrenzen bekend. Het ijs komt van de koeien op het eiland en is erg geliefd onder reizigers en locals. Ook alcoholische dranken zijn er in overvloed te vinden tijdens een vakantie op Guernsey. Zo kun je hier terecht voor heerlijke wijnen én bier uit Nederland. De eilandbewoners importeren sinds de Tweede Wereldoorlog uit Breda en produceren het ‘Breda-bier’ ook zelf.

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Vervoer

Tijdens een vakantie op Guernsey zijn er meerdere manieren om het eiland te bezoeken en te verkennen. Zo kun je met de boot vanaf de Franse kust het eiland bereiken, maar ook met het vliegtuig. Guernsey heeft een eigen vliegveld: Guernsey Airport. Eenmaal op het eiland kun je je op meerdere manieren verplaatsen. Guernsey heeft een netwerk van openbare bussen waarmee je het eiland kunt verkennen. Dat is de enige vorm van openbaar vervoer, er zijn geen treinen, trams of metro’s. Wel kun je zelf een auto, fiets of taxi huren, om zo een rondreis over het eiland te maken. Ook te voet is er veel te ontdekken op Guernsey. Er zijn wandelpaden aangelegd die je langs mooie steden en natuurgebieden leiden.

Met de auto naar Guernsey

Hoe kom je op Guernsey? Kan je met de auto naar het eiland Guernsey? Ja zeker, dat is mogelijk. Je kunt de auto meenemen op de veerboot vanuit Frankrijk naar de Kanaaleilanden. De veerboot vertrekt vanuit Saint Malo aan de Franse kust.

Klimaat & Beste reistijd

Wat heeft het eiland Guernsey voor een klimaat? Moet je hier rekening mee houden met het boeken van je vakantie? Wat is de beste reistijd naar Guernsey? De Kanaaleilanden hebben een gematigd zeeklimaat. Dat wil zeggen dat de winters over het algemeen mild zijn de zomers warmer. De beste reistijd voor een vakantie naar Guernsey zijn de maanden mei t/m september. Het weer is dan qua temperatuur het aangenaamst. Je hebt de minste kans op neerslag en de meeste kans op zon. In de zomer is het gemiddeld zo’n 20 graden Celsius.

Duur

Is Guernsey duur? Gemiddeld is het leven op het eiland Guernsey iets duurder dan in Nederland. Zeker boodschappen, restaurants, café’s en hotels zijn duurder dan in Nederland. Uiteraard kan je een vakantie naar Guernsey zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Zeker de prijzen voor hotels verschillen enorm. Wil je kosten besparen? Kijk dan ook zeker of je een appartement of hotelkamer met keuken kunt huren, dan hoef je niet iedere avond uit eten.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken