Cotswolds vakantie

Natuur, cultuur en geschiedenis in de Cotswolds

 

Wie van prachtige natuurgebieden, culturele bezienswaardigheden en traditionele dorpjes houdt, moet zeker de Cotswolds in Zuid-Engeland bezoeken. Deze mooie streek ligt voor het grootste gedeelte in het graafschap Gloucestershire, en deels in de graafschappen Worcestershire, Warwickshire, Wiltshire, Oxfordshire en Somerset. De Cotswolds ligt vlakbij de bekende plaatsen Bristol, Bath, Oxford, Cardiff en Birmingham. Ontdek meer over een vakantie naar de Cotswolds in Engeland.

Vakantie naar Cotswolds boeken? Bekijk de populairste aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Vakantie Cotswolds

Wanneer je de Cotswolds bezoekt, is het net alsof je een sprookje binnenstapt. Groene bossen, weiden en heuvels (de ‘wolds’) omgeven idyllische dorpjes met oud-Engelse huisjes van steen. Tijdens een vakantie in Cotswolds raak je niet uitgekeken. Het landschap is zowel in de natuur als in de architectuur zeer afwisselend. Meren, bossen, villa’s, paleizen, heuvels, ruïnes en cottages wisselen elkaar af in het kleurrijke landschap. Verschillende reisaanbieders en reisorganisaties bieden vakanties aan naar Cotswolds in Engeland. Van rondreizen en fly drive vakanties tot groepsreizen en busreizen. We zetten een aantal populaire reizen voor je op een rij. Reizen van betrouwbare reisaanbieders waarbij je (onder andere) van Cotswolds kunt genieten.

 

reizen naar cotswolds in engeland

Vakantie naar Cotswolds met ANWB

ANWB is een betrouwbareis reisaanbieder die verschillende prachtige vakanties naar Engeland aanbiedt, zo ook naar Cotswolds. Bekijk bijvoorbeeld de rondreis waarbij je het indrukwekkende Cotswolds kunt ontdekken.

rondreis cotswolds in engeland

Rondreis Cotswolds – House of Britain

House of Britain is een reisaanbieder die zich heeft gespecialiseerd in vakanties naar Groot-Brittannië. Van rondreizen tot stedentrips en van busreizen tot fly drive vakanties. House of Britain biedt verschillende rondreizen naar Cotswolds in Engeland aan. Je hebt keuze uit een 6-daagse, 7-daagse, 15-daagse en 22-daagse rondreis naar Cotswolds. Ontdek de verschillen en bekijk welke rondreis het beste bij jouw wensen past.

Natuur

De Cotswolds staat bekend om haar zogenaamde coulisselandschappen: landschappen waar het net lijkt alsof de natuur is opgebouwd om als decor te dienen. Typisch voor dit landschap zijn de kalkstenen huisjes, de vele heggetjes en de groene bossen die een doorkijkje geven naar open, heuvelachtige gebieden. Kortom, liefhebbers van wandelen en natuur kunnen tijdens een vakantie in Cotswolds hun hart ophalen!

Wandelen Cotswolds

Tijdens een vakantie in Cotswolds kan je ontzettend goed wandelen. Je kunt uren lopen door de prachtige natuur en langs de gezellige Engelse dorpjes. Je wandelt langs typische Engelse kerkjes, gezellige pubs, maar ook door de indrukwekkende natuur. Er zijn verschillende Nationale Paden. Dit zijn uitgestippelde routes waarbij je enkel de bordjes hoeft te volgen. Je kunt uiteraard zelf een dag gaan wandelen in het mooie gebied, maar er zijn ook een aantal georganiseerde wandelvakanties. Tijdens een georganiseerde wandelvakantie staat de hele vakantie in het teken van wandelen. Alles wordt voor je geregeld; overnachten, ontbijt, dineren, en ook het bagagevervoer.

Stadjes in de Cotswolds

Tijdens een vakantie in Cotswolds zijn er veel leuke dorpjes en stadjes te bezoeken. De stadjes hebben prachtige huisjes, een gezellige sfeer en een rijke geschiedenis. Een leuke plaats om te bezoeken is Stow-on-the-Wold, een zogenaamde ‘market-town’ met ongeveer 2.000 inwoners. Het is het hoogst gelegen stadje van de Cotswolds, en waarschijnlijk ook het oudste. Ook Burford is de moeite waard tijdens een vakantie in de Cotswolds. In deze ‘poort naar de Cotswolds’ staat de oudste apotheek van Engeland, de Reavley Pharmacy.

Ook het schilderachtige Bibury is een bezoekje waard tijdens de vakantie. Bibury ligt als een plaatje aan een rivier en staat vol met oude, kalkstenen huisjes. Verder zijn de oude plaatsjes Broadway, Bourton on the Water, Tetbury, Chipping Norton, Chipping Campden, Cirencester en The Slaughters de moeite waard tijdens een vakantie in Cotswolds.

Reis naar Cotswolds boeken? Bekijk de aanbiedingen van de ANWB!

Bezienswaardigheden

Niet alleen oude stadjes en dorpjes maken een vakantie in Cotswolds de moeite waard. Het natuurgebied heeft meer prachtige bezienswaardigheden die je vakantie onvergetelijk zullen maken. De mooiste bezienswaardigheden in de Cotswolds zijn:

 • Leckhampton Hill. Deze heuvel biedt een schitterend uitzicht over de groene omgeving van de Cotswolds. Op Leckhampton Hill staat de Devil’s Chimney, een rotspilaar die door mijnwerkers werd gemaakt. De Cotswolds stond bekend om haar kalksteen, dat in grote hoeveelheden uit de kalksteengroeven in het gebied werd gehaald. Bij Leckhampton Hill ligt nog zo’n oude kalksteengroeve.
 • Sudeley Castle en Gardens. Dit prachtige kasteel met haar prijswinnende tuinen ligt vlak bij het plaatsje Broadway. Sudeley Castle is meer dan duizend jaar oud en was een thuis voor koningen, koninginnen en andere belangrijke personen. Bezoekers kunnen het terrein ontdekken en een reis maken in het verleden van Engeland.
 • Fosse Way. Dwars door de Cotswolds loopt de Fosse Way, een bijzondere straat die door de Romeinen is aangelegd. De Fosse Way dateert uit het jaar 46 en werd nog tot in de 20e eeuw gebruikt. Delen van de weg zijn nu veranderd in snelwegen en bospaden. Langs de Fosse Way zijn veel Romeinse nederzettingen en ruïnes gevonden. Kortom, een must-see tijdens een vakantie in Cotswolds.
 • Tuinen. Op veel plaatsen in Engeland zijn prachtige tuinen te vinden, maar die in de Cotswolds spannen de kroon. Liefhebbers van natuur en rust kunnen zich hier eindeloos vermaken. Kleurrijke en geliefde tuinen in de Cotswolds zijn Pittville Park, Montpellier Gardens, Westonbirt Arboretum, Batsford Arboretum en Owlpen Manor.
 • Musea. Wie meer over de streek en Engeland zelf wil leren, moet zeker een van de mooie musea in de Cotswolds bezoeken. Leuke en leerzame musea voor tijdens een vakantie in Cotswolds zijn The Model Village, het National Waterways Museum, het British Motor Museum, het Corinium Museum en de Victoria Art Gallery.
 • Filmlocaties. Vraag je je af waarom het heuvelachtige landschap van de Cotswolds je bekend voorkomt? Dan zou het goed kunnen dat je het in films en series als Downton Abbey, Cinderella, Harry Potter en Alice in Wonderland hebt gezien. Liefhebbers van deze films en series kunnen de locaties bezoeken en zich helemaal inleven in het verhaal.

Romantic Roads

Wil je zoveel mogelijk uit je vakantie naar Cotswolds halen? Ontdek dan zeker de Romantic Roads. De Romantic Roads in Cotswolds is een prachtige autoroute waarbij je alle hoogtepunten van het gebied kunt ontdekken. De route start in Cheltenham. Het is een route in de vorm van een 8, waardoor je deze ook in 2 delen kunt verdelen. Steden die je onder andere langsrijdt zijn:

 • Stanton
 • Broadway
 • Upper Slaughter
 • Northleach
 • Burford
 • Fairford
 • Cirencester
 • Painswick

Overnachten

Ben je van plan een rondreis of fietsvakantie naar Cotswolds te plannen? Je kunt op verschillende manieren overnachten in Cotswolds. Er zijn authentieke B&B’s, hotels en vakantiehuizen in allerlei prijsklassen en een heel aantal cottages waar je heerlijk kunt overnachten. Vergelijk van te voren goed de verschillende prijzen en beschikbaarheid. Bekijk bijvoorbeeld onderstaande vergelijkingssites. Zij zoeken voor jou de goedkoopste deals en aanbiedingen:

Goedkoop overnachten in Cotswolds? Ontdek de aanbiedingen van Trivago!

Eten en drinken

Tijdens een vakantie in Cotswolds zal het aan goed eten en drinken niet ontbreken. De sfeervolle restaurantjes in het gebied serveren heerlijke streekproducten en laten je kennismaken met het beste dat Engeland te bieden heeft. Er zijn veel historische restaurantjes, gezellige ‘tea rooms’ en uiteraard ook veel pubs. Na een heerlijk diner of een Engelse pint kun je terecht in een van de vele hotels in de Cotswolds. Er zijn veel oude, historische accommodaties te boeken, maar ook moderne en luxueuze overnachtingsmogelijkheden zijn er in overvloed. De zogenaamde ‘holiday cottages’ en ‘country inns’ zijn een prachtige manier om ook ’s nachts te genieten van alles wat de Cotswolds te bieden heeft.

Enthousiast? Bekijk aanbiedingen naar Groot-Brittannië!

Bekijk reisaanbieders