Vakantie in Bath

Historisch kuuroord in Zuid-Engeland

De sfeervolle stad Bath ligt in Zuid-Engeland en is een populaire vakantiebestemming. Bath maakt deel uit van het graafschap Somerset en ligt vlak bij de plaatsen Bristol, Southampton, Oxford, Salisbury en Bournemouth. Na London wordt Bath het meest bezocht door toeristen en dat is niet voor niets. Oude opgravingen, mooie natuur, de gezellige binnenstad en de plaats op de Werelderfgoedlijst maken een vakantie in Bath uniek. Lees hier alles over wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Bath!

Vakantie in Bath

Een vakantie in Bath staat in het teken van ontspannen en cultuur snuiven. Bath werd in de eerste eeuw na Christus gesticht door de Romeinen. Zij richten de nu wereldberoemde Thermen (badhuis) van Bath op bij de plaatselijke warmwaterbron. Vandaag de dag zijn er nog veel spa’s in Bath waar je kunt genieten van een ontspannen spa-vakantie of een heerlijk dagje in het warme water. Naast het badhuis zijn er in Bath nog meer bezienswaardigheden te zien en leuke plekjes te ontdekken, zoals Royal Victoria Park en Bath Abbey. Verder ligt het stadje prachtig tussen de heuvels, het ligt in het dal van Avon en lijkt daardoor een natuurlijk amfitheater. De gebouwen in Bath zijn gemaakt van een witte, lokale steensoort, waardoor de huizen liggen te schitteren in het zonlicht.

Vakantie naar Bath boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reizen naar Bath

Een vakantie in Bath kan je op verschillende manieren besteden. Je ziet bij reisaanbieders en reisorganisaties ook verschillende reistypen voorbij komen. Je kunt een weekendje of paar dagen genieten van de stad tijdens een stedentrip. Een citytrip van een weekend is uitermate geschikt om deze gezellige stad te ontdekken. Maar je kunt de Britse stad ook toevoegen aan je rondreis door Groot-Brittannië of aan je route tijdens een fly drive vakantie naar Engeland. Veelvoorkomende reizen naar Bath zijn:

  • Stedentrip
  • Busreis
  • Rondreis
  • Fly drive vakantie
busreis bath en cornwall zuid engeland

OAD Reizen – Busreis Zuid Engeland

OAD Reizen is gespecialiseerd in busreizen. Zij bieden erg mooie busreizen door heel Engeland aan. Zo ook deze busreis door het zuiden van Groot-Brittannië. Je reist onder andere naar Bath, Cornwall, Isle of Wight en Devon. Bekijk deze 10-daagse rondreis en ontdek of dit een geschikte reis voor je is.

Romeinse thermen

Dat Bath een veel bezochte plaats in Zuid-Engeland is, heeft ze te danken aan de hierboven genoemde Romeinse thermen die in de stad gevonden zijn. Door opgravingen kwamen een deel van de thermen én een Romeinse tempel boven water. Ook zijn er in Bath veel gebruiksvoorwerpen uit de Romeinse tijd gevonden, zoals oude munten. In de eerste eeuw na Christus ontdekten de Romeinen hier de enige warmwaterbron van Groot-Brittannië. Zoals in meer landen bouwden ze ook hier een indrukwekkend badhuis bij de bron, om zo te kunnen genieten van het warme water. Van heinde en verre kwamen bezoekers de baden bezoeken: ook toen al was Bath een bekende vakantiebestemming.

Vandaag de dag zijn de Romeinse baden voor publiek toegankelijk, een ticket kost ongeveer 15 Engelse pond. Bij het badhuis is een museum, waar verschillende vondsten uit de opgravingen worden tentoongesteld. De oude baden kunnen niet meer gebruikt worden, het water is vervuild door de loden pijpen waardoor het water stroomt. Wel zijn er in de buurt veel spa’s te vinden waar je kunt genieten van deze bijzondere warmwaterbron.

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Bezienswaardigheden

Door de lange bestaansgeschiedenis van Bath zijn er tijdens een vakantie in de stad veel bezienswaardigheden te zien. Groene parken, imposante bouwwerken en gezellige winkelgebieden wisselen elkaar af. De leukste bezienswaardigheden in Bath zijn:

  • Bath Abbey. De indrukwekkende kerk Bath Abbey is een van de meest bekende gebouwen in de stad. De stad werd in de 8e eeuw gebouwd als Benedictijnenklooster en wordt ook wel de Saint Paul genoemd. De kerk wordt nog altijd gebruikt voor diensten, maar is ook voor toeristen toegankelijk. De prachtige inrichting en het adembenemende uitzicht vanaf de torens maken Bath Abbey zeker een bezoekje waard.
  • Royal Victoria Park. Wie even wil bijkomen van de drukte in de stad kan een ontspannen wandeling maken door het groene Royal Victoria Park. Picknicken, hardlopen, spelletjes spelen, zonnen: in deze rustige omgeving kan het allemaal.
  • Royal Cresent. De halfronde straat Royal Cresent verbindt 30 huizen met elkaar in een halve cirkel. Voor de indrukwekkende straat ligt een park vanwaar je goed zicht hebt op de enorme bouwwerken. Wie op een luxueuze manier wil overnachten, kan terecht in het vijfsterrenhotel aan de Royal Cresent. Ook is het leuk om langs dit bijzondere staaltje architectuur te lopen tijdens een vakantie in Bath.
  • Winkelcentra. Op verschillende plekken in de stad kun je leuk winkelen. Kleine boetiekjes en grote merken wisselen elkaar af in de stenen winkelstraatjes van Bath. Wie niet alleen op zoek is naar kleding, moet zeker eens de Guildhall Market bezoeken. Dit is het oudste winkelpand van de stad waar veel familiewinkeltjes zijn gevestigd.
  • Musea. Tijdens een vakantie in Bath zijn er interessante leuke musea om te bezoeken. Zo zijn het Fashion Museum, het Gregoriaans Museum, het Thermen Museum, de Victoria Art Gallery en het Holburne Museum leuk om te bezoeken.

Overnachten

Wie Bath écht wil leren kennen, doet er goed aan om een of meerdere nachten in de stad te overnachten. Zo kun je op je gemakje alle bezienswaardigheden die de stad rijk is bewonderen. In Bath is de keus uit overnachtingsmogelijkheden groot: hotels, appartementen, vakantiehuisjes, hostels en B&B ’s zijn hier in overvloed te vinden. Doordat Bath bekend staat om haar Romeinse baden en spa’s, zijn er veel kuuroorden en spahotels te vinden in de stad. Overnachten in een wellnesshotel is een leuke manier om de Bath-experience van dichtbij mee te maken!

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken