Vakantie peak district

Wandelen, fietsen en genieten van de historische dorpjes

Het Peak District is een nationaal park in het noorden van Engeland. Het heuvelachtige gebied tussen Manchester en Sheffield is een populair onderdeel als stop tijdens een rondreis of als vakantie Peak District. Niet zo gek, want de natuur is hier werkelijk prachtig. Ruige bergen, bebosde heuvels en historische dorpjes. In totaal is het nationaal park Peak District zo’n 1444 km2 groot. Het natuurgebied is een erg populair wandelgebied. Naast wandelen kan je er ook goed fietsen en zijn er verschillende bezienswaardigheden te bewonderen.

Vakantie Peak District boeken? Bekijk de aanbiedingen van House of Britain!

Peak district national park

Het Peak District National Park is het oudste nationale park van Groot-Brittannië. Het park bevindt zich tussen de grote steden Manchester, Derby en Sheffield. Het national park is onder andere populair vanwege de groene heuvels, de grotten en de oude bezienswaardigheden die je onderweg tegen kunt komen. Het natuurgebied is onder te delen in 2 delen; White Peak en Dark Peak. Het gedeelte White Peak ligt meer in het zuiden en is het rustieke, groene, bloemachtige deel. Dit in tegenstelling tot het noordelijke deel Dark Peak. Dark Peak is met het rotsachtige landschap is stuk wilder.

Vakantie Peak District boeken

Wil je graag direct je vakantie Peak District boeken? Dat kan. We hebben onderstaande reisaanbieders geselecteerd, zij bieden allemaal een vakantie naar dit natuurgebied. Vergelijk onderstaande reizen en ontdek welke vakantie het beste bij jouw wensen past.

Bezienswaardigheden

Tijdens je bezoek aan Peak District National Park zijn er een aantal historische bezienswaardigheden leuk zijn om te bezoeken. We zetten de populairste bezienswaardigheden voor je op een rij:

 • Ruïne Peveril Castle
 • Goyt Valley
 • Chatsworth House – Groot landgoed van hertog van Devonshire.
 • Haddon Hall
 • Cathedral of the Peak

Wandelen en fietsen

In Peak District National Park kan je fantastisch wandelen. Het park kent verschillende wandelroutes. Wandelingen die variëren in moeilijkheid. Dus zowel een beginnend wandelaar als een meer ervaren wandelaar kan hier zijn hart ophalen. Ditzelfde geldt voor fietsers. Ook voor fietsers en mountainbikers is dit natuurgebied prachtig. Er zijn goede fietspaden aanwezig en meestal erg rustig zodat je goed door kunt fietsen.

5-daagse vakantie peak district

5-daagse vakantie Peak District

House of Britain biedt een 5-daagse vakantie Peak District. Een reis waarbij je even helemaal tot rust kunt komen. Geniet van de ruimte in het prachtige natuurgebied. Ga er lekker op uit en ontdek de gezellige stadjes in de omgeving. De reis is inclusief overtocht.

Mooiste dorpen

Tijdens een vakantie naar het Peak District zijn er een heel aantal leuke en mooie dorpen die het bezoeken waard zijn. We zetten de mooiste dorpen in het Peak District voor je op een rij:

 • Bakewell
 • Bradwell
 • Buxton
 • Castleton
 • Chatsworth
 • Edale
 • Hartington
 • Millers Dale
 • Tideswell

Beste reistijd

Wanneer is de beste reistijd voor een vakantie Peak District? De liggen van het national park is een stuk lager dan andere populaire wandelgebieden zoals Lake District. Hierdoor kan je het hele jaar het Peak District National Park bezoeken. En het leuke aan natuur is dat het er ieder seizoen weer totaal anders uitziet. In de herfstmaanden kleurt het gebied in mooie herfstkleuren. In de maanden augustus en september kleurt de hei paars en in de wintermaanden heb je kans op witte bergen. Kortom; alle maanden zijn mooi om dit gebied in Groot-Brittannië te bezoeken.

Vakantie Peak District boeken? Bekijk de aanbiedingen van OAD!

Tips vakantie Peak District

 • Neem tijdens je vakantie naar het Peak District een kijkje op Winnats Pass. Vanaf dit punt kan je de mooiste foto’s over het natuurgebied maken. Vanaf hier kan je tevens een mooie wandeling starten.
 • Wil je graag je eigen reis samenstellen? Boek dan snel en eenvoudig een hotel via Booking.com.
 • Het dichtbij zijnde vliegveld is Leeds Airport. Vanaf hier rijden bussen en treinen richting het centrum van Leeds. Stap hier over op een bus naar Sheffield vanwaar je vervolgens eenvoudig naar Peak District rijdt.

Populaire hotels en cottages

Er zijn een heel aantal goede en mooie hotels en cottages in en rondom het Peak District, bijvoorbeeld in Buxton en Cromford. Er is voor ieder wat wils, van goedkope hotels tot luxere hotels en sfeervolle cottages. Er zijn online verschillende vergelijkingswebsites waar je de prijzen en beschikbaarheid van hotels in de omgeving van Peak District kunt zien. Vergelijk de hotels bijvoorbeeld via:

 

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Reisgids Peak District

Ben je overtuigd? Wil je graag op vakantie naar het prachtige Peak District? Dan is het verstandig om een reisgids mee te nemen. Een reisgids die je de weg wijst en alles kan vertellen over wat je tegenkomt en ziet. Reisgidsen zijn er in allerlei soorten en maten. Handige reisgidsen voor dit gebied in Engeland zijn bijvoorbeeld wandelgidsen, fietskaarten, landkaarten en algemene reisgidsen. Er zijn verschillende websites waar je deze reisgidsen en reisboeken kunt kopen. Bijvoorbeeld op Bol.com; hier heb je een ontzettend groot aanbod. Maar ook op De Zwerver.nl. De Zwerver.nl is een kleinere website, maar geheel gespecialiseerd in reisgidsen en landkaarten. Een online reisboekenwinkel.

 

 

photo by: Reflected, Dan, Harrod

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Peak District!

Aanbiedingen bekijken