Vakantie Leeds

Opbloeiende & grootste stad van Yorkshire.

In het noorden van Engeland ligt, als onderdeel van het graafschap West Yorkshire, de stad Leeds. Van oudsher is de stad bekend door haar industrie en molens, maar tegenwoordig staat het meer bekend door haar Victoriaanse centrum en bloeit de stad als nooit tevoren. Ontdek waarom een vakantie naar Leeds ontzettend leuk is en welke bezienswaardigheden je zeker moet bezoeken tijdens een reis of stedentrip naar Leeds.

Vakantie naar Leeds boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Vakantie Leeds

Je kunt op verschillende manieren invulling geven aan je vakantie in Leeds. Hoewel de stad zelf al een leuke stedentrip biedt kun je je blik ook verruimen naar de wijdere omgeving van  Yorkshire. Het gebied leent zich uitstekend voor andere vormen van vakantie:

Stedentrip Leeds

Het imago van saaie industriestad schudt Leeds steeds meer van zich af. Leeds is anders dan andere steden. Het bruist er van energie, er zijn veel culturele uitstapjes te maken! Een veelgehoorde uitspraak is dan ook ”Leeds, Live it, Love it”. Cultureel rijk, mede omdat er veel Victoriaanse architectuur te vinden is. Gedreven door de eventuele titel Europese Cultuurhoofdstad 2023 doet het alles eraan om zich te ontwikkelen tot een toeristisch aantrekkelijke bestemming… met succes!

Bezienswaardigheden

Wat zijn de plekken die je gezien moet hebben in Leeds? Hier volgt een korte opsomming:

 • Kirkstall Abbey LeedsRoyal Armouries Museum: Het nationale militaire museum van Engeland. Het beschikt over een collectie van wapens uit zowel de tijd van de Middeleeuwen als ten tijde van de regering van Elizabeth I. De naam van het museum zegt het dan ook al: bezoekers zijn vooral geïnteresseerd in koninklijke artillerie die in het museum te vinden is. Én, het museum is gratis te bezoeken!
 • Tropical World: een populaire plek om even te bezoeken tijdens je stedentrip. Je vindt er allerlei aquaria met verschillende leefomgeving, nagebootst van over de hele wereld. Een regenwoudhuis, delen woestijn… het is er allemaal! Zeker voor een gezin met kinderen een leuke onderneming!
 • Stadhuis: ooit geopend door koningin Victoria. Het is één van de grootste stadhuizen van Engeland en is één van de hoogste gebouwen van Leeds! Van buiten ziet het er prachtig uit en in de avond is het prachtig verlicht.
 • Elland Road: wat is een grote Engelse stad zonder voetbalclub? Leeds United F.C. is de plaatselijke voetbalclub en heeft een rijk verleden. Elland Road is de naam van het stadion en het is leuk om een wedstrijd te bezoeken of rondleiding te krijgen.
  TIP: Ben je een voetballiefhebber? Lees dan meer over voetbalreizen naar Engeland.
 • Kirkstall Abbey: Een schitterende ruïne van een oude abdij. Daarnaast is er genoeg te doen rondom de abdij, met vaak een markt met kraampjes. Erg gezellig!
 • County Arcade: In dit shoppingcenter kan je winkelen in stijl. Niet alleen vanwege de architectuur en de sfeer die het gebouw uitstraalt, ook de winkels die je hier aantreft zijn stijlvolle merken. Daarnaast zijn de winkels zo gestijld dat zij verwijzen naar het verleden van de stad.
 • Leeds Corn Exchange: schitterend, Victoriaans gebouw. Heerlijk om even een bakje koffie te drinken en te genieten van de grote koepel.

Goedkoop vliegen naar Leeds

Als je zelf je citytrip wilt regelen dan is goedkoop vliegen naar Leeds een must! Vliegen naar Leeds hoeft dan ook lang niet altijd te zijn. Check de onderstaande vergelijkingssites, zodat je een goed beeld krijgt van de actuele prijzen. Zo weet je zeker dat je goedkoop naar Newcastle kan. Leeds heeft een eigen luchthaven, gedeeld met Bradford. Vanuit Amsterdam Schiphol vlieg je met een rechtstreekse vlucht naar Leeds-Bradford Airport.

Leeds United

Deze indrukwekkende stad is de thuisbasis van voetbalclub Leeds United FC. Tijdens een vakantie naar Leeds zal dit je zeker niet ontgaan. In de stad vind je onder andere het stadion, Elland Road en de Leeds United Shop. Mocht je de kans hebben is het zeker leuk om dit stadion te bezoeken.

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

Populaire hotels

Daarnaast is goedkoop overnachten ook belangrijk. In Leeds zijn er genoeg mogelijkheden om in een hotel, hostel, of B&B te overnachten. Natuurlijk variërend van spotgoedkoop tot ontzettend duur. En alles wat hier tussen zit. Er zijn verschillende vergelijkingswebsites waar je eenvoudig kunt zien welke hotels en wanneer beschikbaar zijn en wat de prijs hiervan is. Gebruik bijvoorbeeld onderstaande vergelijkingswebsites voor om jouw hotel in Leeds te boeken:

Tips voor een vakantie in Leeds

 • Vaar naar Leeds: veel mensen weten niet dat je, naast vliegen, ook kunt varen naar Leeds. P&O Ferries kan je in zo’n tien uurtjes van Rotterdam naar Leeds varen. Aanrader, want op de boot is van alles te doen: film kijken en een biertje drinken bijvoorbeeld. Daarnaast kun je ook lekker even gaan slapen!
 • Malmaison Hotel: ooit het kantoor van een busonderneming, maar nu een prachtig hotel met unieke architectuur.
 • Watertaxi: Leeds is een stad die je gemakkelijk te voet kunt afdoen. Maar de watertaxi is toch wel iets unieks. Een ‘gewone’ gele boot, die fungeert als taxi. Vanaf het Royal Armouris Museum kun je deze pakken!
 • The Domino Club: Houd je van uitgaan? Dan moet je zeker even deze barbershop binnen lopen. Barber shop? Ja, in eerste instantie wel, want als je naar beneden gaat loop je zo een cocktailbar binnen. Heerlijk loungen met live muziek en vooral een lekker drankje!

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Reizen naar Leeds

Je kunt op verschillende manier reizen naar Leeds. Vanuit Nederland kan je met de auto en de boot naar Leeds reizen. Dit is zo’n 880 kilometer. Daarnaast kan je ook vliegen, er vliegen vanaf Amsterdam rechtstreekse vluchten naar Leeds.

 

 

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken