Vakantie naar Sunderland

Genieten van zee, strand en cultuur

Het sfeervolle plaatsje Sunderland ligt in Noord-Engeland, aan de Noordzeekust. Sunderland ligt in het graafschap Tyne and Wear, vlakbij de plaatsen Middlesbrough, Hartlepool, Durham en South Shields. Sunderland ligt direct aan zee en heeft een bedrijvige haven. De rivier Wear stroomt door de stad en mondt uit in de Noordzee. Door haar ligging en zee en de mooie bezienswaardigheden is een vakantie in Sunderland erg populair. Lees hier alles over deze gezellige stad en wat je niet mag missen tijdens een vakantie in Sunderland!

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Sunderland

Zoals meer steden aan de oostkust van Engeland heeft ook Sunderland een groei doorgemaakt sinds de Industriële Revolutie. De ligging en de haven van Sunderland bleken erg nuttig en de stad groeide door de handel in zout en steenkool. Ook de scheepvaart en scheepsbouw speelden een grote rol in Sunderland, wat vandaag de dag nog goed is te zien in de haven. Sinds de 20e eeuw is vooral de auto-industrie van economisch belang voor Sunderland, en worden er veel auto’s geproduceerd in de stad. Het industriële karakter, de handel en de haven laten vandaag de dag nog zien hoe Sunderland groot is geworden. Verder staat de stad bekend om de kunst van het glasblazen, een industrie die in Sunderland erg groot was.

Vakantie Sunderland

Een vakantie naar Sunderland kan je op verschillende manieren vormgeven. Verschillende reisaanbieders bieden ook verschillende soorten reizen aan. De populairste vakanties naar Sunderland zijn:

Bezienswaardigheden

Wie op vakantie in Sunderland gaat, zal zijn ogen uitkijken in het gezellige plaatsje. Van oude ambachten tot uitgestrekte stranden: een vakantie in Sunderland heeft het allemaal. Ontdek hier de leukste bezienswaardigheden van dit stadje aan zee.

  • Stadium of Light. Voetballiefhebbers kunnen zich helemaal uitleven tijdens een vakantie in Sunderland. De trots van de stad is de voetbalclub Sunderland AFC, die haar wedstrijden speelt in het Stadium of Light. Sunderland heeft een heuse voetbalgeschiedenis en was in 1996 speelstad voor het WK voetbal. Kortom, een must-see voor echte voetbalfans. Wil je graag een wedstrijd van Sunderland bijwonen? Ontdek meer over een voetbalreis!
  • Stranden. Door de mooie ligging van Sunderland kun je hier tijdens je vakantie genieten van een heerlijk dagje strand. Bekende stranden in Sunderland zijn Roker Beach en Seaburn Beach. Aan Roker Beach staat een fotogenieke vuurtoren en bij Seaburn Beach zijn veel leuke restaurantjes.
  • Parken. Wie na een dagje winkelen, musea bezoeken of zonnen even wil bijkomen op een schaduwrijke plek, moet zeker een van de groene parken in Sunderland bezoeken. Op meerdere plekken in de stad vind je prachtige parkjes waar je kunt genieten van een kleurrijke, rustige omgeving. Mooie parken om te bezoeken tijdens een vakantie in Sunderland zijn Roker Park, Mowbray Park, Herrington Country Park en Barnes Park.
  • Hylton Castle. Het indrukwekkende Hylton Castle is een stenen kasteel dat in de 14e eeuw werd gebouwd. Het Hylton Castle werd nog lang bewoond door adellijke families, maar vandaag de dag is het een attractie voor bezoekers. De prachtige bouwstijl en de unieke geschiedenis van het kasteel maken het zeker een bezoekje waard.
  • Musea. Tijdens een vakantie in Sunderland zijn er veel interessante musea om te bezoeken. In de stad vind je musea voor kunst, geschiedenis, natuur en cultuur: voor ieder wat wils. De meest geliefde musea in Sunderland zijn het Monkwearmouth Station Museum, het Ryhope Engines Museum, het North East Land, Sea and Air Museum, het Sunderland Museum & Winter Gardens en het National Glass Museum.

Reis naar Sunderland boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Reisaanbieders bekijken

Sunderland en het glasblazen

Sunderland kent een lange geschiedenis als het gaat om glasblazen. Het blazen en vervaardigen van glas is onlosmakelijk verbonden met Sunderland, het was lange tijd een belangrijke pijler van de plaatselijke economie. Vandaag de dag is Sunderland niet meer afhankelijk van glas en verdwijnt dit oude ambacht. Daarom is het National Glass Centre opgericht, waar dit bijzondere beroep levend wordt gehouden. In het National Glass Centre kun je zelf glasblazen, leer je alles over het oude ambacht en kun je workshops volgen. Ook kun je er tentoonstellingen bekijken en eten in een glazen restaurant. Kortom, wie meer wil leren over de geschiedenis van Sunderland, moet zeker eens het National Glass Centre bezoeken.

Vervoer

Het vinden van een geschikt vervoersmiddel is tijdens een vakantie in Sunderland geen probleem. De stad heeft een uitgebreid metronetwerk, een vliegveld in de nabije omgeving, een goed georganiseerd spoorwegennetwerk (ook naar Londen) en een haven waar je Sunderland vanaf het water kunt verkennen. Ook het bussennetwerk in Sunderland is goed georganiseerd, zodat je de stad ook via deze manier van transport kunt verkennen. Verder zijn er fietspaden in de stad, en kun je hier uiteraard fietsen en auto’s huren.

Tip: Huur een dag fietsen in Sunderland. Zo kom je al fietsend op de leukste plekjes van Sunderland en ontdek je stad van een andere kant!

Met kinderen

Is een vakantie naar Sunderland met kinderen aan te raden? Zeker weten! Er is genoeg te doen in Sunderland om jezelf en je kind of kinderen te vermaken. Er zijn verschillende leuke speeltuinen en kastelen. Daarnaast ligt Sunderland aan de zee en vind je er verschillende stranden, als het weer het toelaat is ook dat een leuk uitje. Heb je al iets oudere kinderen? Ga dan eens het water op met een sup, erg leuk voor een middagje!

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Engeland!

Aanbiedingen bekijken