Stedentrip Sheffield

 

The outdoor city

 

Welcome to Sheffield! Eén van de vier grootste steden van Engeland en de groenste stad van Europa. Sheffield bestaat namelijk voor 60% uit parken. Dat maakt het perfect voor een actieve vakantie. Je kan hier eigenlijk alles; rustig wandelen en fietsen, maar ook mountainbiken, klimmen of zelfs paragliden.

Goedkoop hotel in Sheffield boeken? Ontdek Trivago!

Naast al dat groen is er in Sheffield nog meer te beleven. Want in deze levendige studentenstad vind je hippe cocktailbars en verschillende kunst- en muziekevenementen! Daarnaast staat Sheffield bekend om de lekkere biertjes en haar voetbal- en staalhistorie.
TIP: Ben je een voetballiefhebber? Lees dan meer over voetbalreizen naar Engeland.

Highlights in Sheffield

Genoeg te doen in deze groene stad! Ga er lekker op uit in een van de wandelroutes, of beklim de grootste rotsformatie van Groot-Brittannië!

  • Peak District National Park – Vanuit het centrum ben je hier met de bus in een half uur. Hier kan je heerlijk wandelen en mountainbiken door de schilderachtige landschappen.
  • SheffieldStanage Edge – Stanage Edge is Groot Brittanië’s langste rotsformatie. Dit ligt in het Peak District, is meer dan 458 meter hoog en er zijn 1000 mogelijke routes. Stanage Edge is populair bij bergbeklimmers, wandelaars en paragliders.
  • Winter Garden – Middenin het centrum van Sheffield vind je in een prachtig gebouw de Winter Garden, de grootste stedelijke kas in Europa. Deze indrukwekkende groene wereld staat vol met prachtige bloemen en bomen. Verderop ligt het Millenium Gallery, een galerij met kunstwerken en de plek waar je alles kunt vinden over de geschiedenis van Sheffield.
  • Brouwerijen en pubs – Al rond 1750 kwamen er verschillende kleine brouwerijen in Sheffield. Nu is het een walhalla voor bierliefhebbers, en vind je hier de lekkerste biertjes.
  • Mountainbike trails – In Sheffield vind je verschillende mountainbike trails. Als een van de weinige steden is er ook een mountainbike route die dwars door de stad loopt!
  • SheffieldStadswandeling – Een stadswandeling mag je niet overslaan. Van het drukke stadscentrum langs de mooie groene parken, historische gebouwen en typische Engelse cottages. De ‘Sheffield Round Walk’ geeft een perfect beeld van het uiteenlopende Sheffield.

Stedentrip Sheffield boeken

Sheffield is nog niet zo bekend bij de Nederlanders. Dat maakt het niet zo toeristisch, lekker rustig en authentiek. Daardoor kun je overigens nog geen compleet verzorgde stedentrip boeken bij een reisbureau. Wel kun je die makkelijk zelf samenstellen. Hier enkele tips voor het samenstellen van een stedentrip naar Sheffield:

Vliegen

Sheffield heeft geen vliegveld, maar Manchester Airport ligt op ongeveer 65 kilometer afstand. Vanaf Manchester Airport kan je een auto huren, of met de bus de afstand overbruggen. Vergelijk makkelijk en snel de vluchten naar Manchester Airport op deze sites.

Hotels en B&B’s

Op deze vergelijkingssites vind je alle hotels en B&B’s die er in Sheffield zijn. Van een modern en luxe hotel met binnenzwembad tot een schattige cottage, waar slaap jij het liefst? Bekijk en vergelijk de verschillende accommodaties in Sheffield.

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Sheffield!

 

Aanbiedingen bekijken