Vakantie naar Middlesbrough

Geschiedenis, natuur en cultuur aan de Noordzee

 

De levendige stad Middlesbrough ligt in Noord-Engeland in het graafschap North Yorkshire. De stad ligt aan de oostelijke kust van Engeland en heeft een directe verbinding met de Noordzee. Langs de stad stroomt de rivier Tees, die uitmondt in de haven. Vlakbij Middlesbrough liggen de bekende plaatsen Darlington, Sunderland, Durham, Hartepool en Stockton-on-Tees. Een vakantie in Middlesbrough is mede door haar prachtige ligging geliefd onder reizigers én onder de Engelsen zelf. Lees hier alles over het sfeervolle stadje Middlesbrough!

Reis naar Engeland boeken? Bekijk de beste reisaanbieders!

Reisaanbieders bekijken

Middlesbrough en de industrie

Ooit was het nu zo geliefde Middlesbrough een klein gehucht. Begin 1800 woonden er 25 mensen rond een boerderij, die de basis van Middlesbrough vormde. Met de opkomst van de Industriële Revolutie groeide het kleine plaatsje uit tot een levendige havenstad. Door haar ideale ligging aan de rivier Tees speelde Middlesbrough een belangrijke rol bij het transporteren en verspreiden van grondstoffen als ijzer en steenkool. De steeds groter wordende spoorwegen en scheepvaart zorgden er mede voor dat Middlesbrough in 1830 een stad werd. Het industriële verleden van de stad is vandaag de dag nog steeds terug te zien. De indrukwekkende haven, goede infrastructuur en historische bouwwerken laten nog altijd zien waar Middlesbrough groot door is geworden.

Bezienswaardigheden

Wie een stedentrip naar Middlesbrough maakt, is verzekerd van een vakantie om nooit te vergeten. In de bruisende havenstad is veel te zien op het gebied van historie, cultuur en kunst. De mooiste bezienswaardigheden van Middlesbrough staan hieronder op een rijtje.

  • Acklam Hall. Het oudste huis van Middlesbrough is Acklam Hall, dat al in 1678 werd gebouwd. Acklam Hall werd gebouwd door Sir William Hustler en is een van de meest indrukwekkende bouwwerken in de stad. Het staat dan ook op de lijst van beschermde bouwwerken in Engeland. Acklam Hall is in de afgelopen jaren gerenoveerd en geeft een prachtig kijkje in het weelderige verleden van Engeland.
  • Transporter Bridge. Een indrukwekkend onderdeel van de skyline in Middlesbrough is de Transporter Bridge. Deze bijzondere brug werd in 1911 over de rivier Tees gebouwd. Deze Transporter Bridge is een van de laatste twee werkende in Engeland en valt ook onder de beschermde architectuur. De brug wordt nog steeds gebruikt en ziet er vooral bij een ondergaande zon prachtig uit.
  • Parken. Wie na een dagje shoppen in het enorme winkelcentrum even wil bijkomen, moet zeker een van de twee mooie parken in Middlesbrough bezoeken. De twee bekendste parken van de stad zijn Albert Park en Stewart Park. Beide parken kleuren prachtig groen en omvatten zeer oude bouwwerken, prachtige bloemenperken en verkoelende meertjes. Kortom, ideaal voor een ontspannen dagje tijdens een vakantie in Middlesbrough.
  • Musea. Liefhebbers van kunst, geschiedenis en cultuur kunnen in Middlesbrough hun hart ophalen. In deze levendige stad zijn tal van musea te vinden, die meer leren over de geschiedenis en cultuur van Engeland. Mooie musea in Middlesbrough zijn het Dorman Memorial Museum, het Middlesbrough Institute of Modern Art en het Captain Cook Birthplace Museum.
  • Riverside Stadium. Ook voetbalfans hoeven zich tijdens een vakantie in Middlesbrough niet te vervelen. De stad heeft een bekend voetbalteam: Middlesbrough F.C. Het stadion van de club is het Riverside Stadium, dat aan de rivier Tees ligt. Met een beetje geluk speelt Middlesbrough F.C. hier een thuiswedstrijd wanneer je op vakantie bent in de stad, en kun je genieten van de Engelse voetbalsferen.
    TIP: Ben je een voetballiefhebber? Lees dan meer over voetbalreizen naar Engeland.

Reis naar Middlesbrough boeken? Bekijk populaire aanbiedingen!

Aanbiedingen bekijken

Natuur

Middlesbrough is erg veelzijdig, je vindt er niet alleen mooie bouwwerken en het gezellige stadsleven, maar ook stille natuurgebieden. Een prachtig hoogtepunt in Middlesbrough is de heuvel Roseberry Topping, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt. Ook het RSPB Salthome is een aanrader voor natuurliefhebbers. Hier vind je schitterende wandelroutes, een glazen observatiepost en stille natuurgebieden. Ook het sprookjesachtige bos Fairy Dell en het Seal Sands natuurreservaat, waar je zeehonden kunt spotten, zijn zeker een bezoekje waard.

Vervoer in Middlesbrough

Tijdens een vakantie in Middlesbrough zijn er allerlei manieren om de stad te ontdekken. Uiteraard kun je in Middlesbrough een auto huren, maar dat is geen vereiste. Het openbaar vervoer in de stad is goed geregeld en brengt je naar de mooiste bezienswaardigheden. Er is een goede busverbinding in de hele stad en het treinstation brengt je naar leuke plaatsen in de omgeving. De stad is ook goed lopend te verkennen, maar voor lange afstanden kun je gebruik maken van het openbaar vervoer of een fiets huren.

Tip: Ontdek Middlesbrough vanaf de fiets. Het is ontzettend leuk om een dagje fietsen te huren in Middlesbrough en zo alle mooie plekjes je ontdekken!

Overnachten

Aan overnachtingsmogelijkheden is tijdens een vakantie in Middlesbrough geen gebrek. In de stad zijn veel hotels, vakantiehuisjes, appartementen en B&B’s te vinden. Ook heb je de keuze uit locaties in het centrum van de stad, en de wat rustigere plekjes aan de rand van Middlesbrough. Overnachten in Middlesbrough is mogelijk voor elk budget, dankzij het grote aanbod. Een aantal nachtjes doorbrengen in het prachtige Middlesbrough geeft je alle tijd om de stad écht te leren kennen.

Goedkoop hotel boeken? Ontdek Trivago!

 

photo by: ReadingTom, ReadingTom

Enthousiast? Bekijk populaire aanbiedingen naar Middlesbrough!

Aanbiedingen bekijken